Egy tálban keverd össze a lisztet, az élesztőt, cukrot és a sót.
A lisztet és az élesztőt érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomókat.
A meleg vízbe tedd a tojásokat, és verd fel. Add hozzá az olívaolajat, és keverd jól össze.
A víz ne legyen túl forró, mert akkor az élesztő nem működik megfelelően.
Öntsd a tojásos keveréket a lisztes keverékhez, és dolgozd össze a tésztát.
Ha a tészta túl ragacsos, egy kevés lisztet adhatsz hozzá, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl száraz.
Csomagold be a tésztát fóliába, és hagyd pihenni egy órán keresztül, hogy megkeljen.
A pihentetés során a tészta megduplázza a térfogatát, így könnyebben formázható.
Közben reszeld le a fokhagymát, és aprítsd fel a petrezselymet.
A petrezselyem friss íze segít kiemelni az étel ízét.
Miután a tészta megkelt, oszd fel kis darabokra, és formálj belőlük kis gömböket.
A golyókat ne formázd túl nagyra, hogy könnyen süljenek a serpenyőben.
Hevíts egy serpenyőt, önts bele egy evőkanál olajat, és süsd a tésztát aranybarnára mindkét oldalán.
Ne süsd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz, inkább figyelj rá, hogy belül is átsüljön.
Tálald melegen, és szórd meg a fokhagymával és petrezselyemmel.
A fokhagyma és petrezselyem friss íze extra gazdagítja a Bolo do caco ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.