Bolo do caco tojással, friss petrezselyemmel és fokhagymával tálalva

Bolo do caco tojással

A Bolo do caco egy hagyományos portugál étel, amelyet főként az Azori-szigeteken fogyasztanak. A tésztáját gyakran sütik a nyílt tűzön, és általában egy egyszerű élesztős kenyérfajtát készítenek belőle. A tojásos változat egy friss és gazdag étel, amelyet fokhagymával és petrezselyemmel ízesítenek. Ez a recept különlegessé teszi a klasszikus Bolo do caco-t, amit reggelire vagy akár főételként is fogyaszthatunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér liszt
10 g Élesztő
1 ek. Cukor
180 ml Meleg víz
2 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Petrezselyem
2 ek. Sütéshez olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, az élesztőt, cukrot és a sót.

    A lisztet és az élesztőt érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomókat.

    2

    A meleg vízbe tedd a tojásokat, és verd fel. Add hozzá az olívaolajat, és keverd jól össze.

    A víz ne legyen túl forró, mert akkor az élesztő nem működik megfelelően.

    3

    Öntsd a tojásos keveréket a lisztes keverékhez, és dolgozd össze a tésztát.

    Ha a tészta túl ragacsos, egy kevés lisztet adhatsz hozzá, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl száraz.

    4

    Csomagold be a tésztát fóliába, és hagyd pihenni egy órán keresztül, hogy megkeljen.

    A pihentetés során a tészta megduplázza a térfogatát, így könnyebben formázható.

    5

    Közben reszeld le a fokhagymát, és aprítsd fel a petrezselymet.

    A petrezselyem friss íze segít kiemelni az étel ízét.

    6

    Miután a tészta megkelt, oszd fel kis darabokra, és formálj belőlük kis gömböket.

    A golyókat ne formázd túl nagyra, hogy könnyen süljenek a serpenyőben.

    7

    Hevíts egy serpenyőt, önts bele egy evőkanál olajat, és süsd a tésztát aranybarnára mindkét oldalán.

    Ne süsd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz, inkább figyelj rá, hogy belül is átsüljön.

    8

    Tálald melegen, és szórd meg a fokhagymával és petrezselyemmel.

    A fokhagyma és petrezselyem friss íze extra gazdagítja a Bolo do caco ízét.