Bonjiri yakitori csirke farok pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Bonjiri yakitori (csirke farok)

A Bonjiri yakitori egy hagyományos japán étel, amely csirke farokból készül. A csirke farok gazdag textúrával rendelkezik, és különleges íze van, amely a marinádban való áztatás után a grillen még intenzívebbé válik. A Bonjiri yakitori étel egy közkedvelt fogás Japánban, különösen azok számára, akik szeretik az egyedi és karakteres ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke farok
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a csirke farkát megtisztítod és szükség szerint feldarabolod kisebb részekre.

    A csirke farok különleges textúrájú hús, érdemes frissen használnod a legjobb íz érdekében.

    2

    A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a csirke farokra. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    A csirke farok jól átveszi a marinád ízét, így érdemes hagyni, hogy az ízek jól összekeveredjenek.

    3

    A csirke farok darabokat tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy jól átsüljenek.

    A pálcikák áztatása segít, hogy ne égjenek meg a grillen és könnyebben átszúrják a húst.

    4

    Grillezd a csirke farok darabokat közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg szépen karamellizálódnak és enyhén ropogósak lesznek.

    A csirke farok húsát figyelmesen süsd, hogy kívül ropogós, belül pedig finom puha maradjon.

    5

    A kész yakitorit tálald fel.

    Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a húsnak.