BurgonyafƑzelĂ©k sƱrƱ, tejszĂ­nes mĂĄrtĂĄsban, friss petrezselyemmel megszĂłrva

BurgonyafƑzelĂ©k

A BurgonyafƑzelĂ©k egy igazi magyar klasszikus, amelyet a csalĂĄd minden tagja szĂ­vesen fogyaszt. A burgonyĂĄt puhĂĄra fƑzzĂŒk, majd fƱszerezzĂŒk Ă©s egy kis lisztes rĂĄntĂĄssal sƱrĂ­tjĂŒk, hogy sƱrƱ, krĂ©mes ĂĄllagot kapjunk. A finom, lĂĄgy Ă©telt tejföllel vagy tojĂĄssal tĂĄlaljuk, amitƑl igazĂĄn Ă­nycsiklandĂł lesz. A burgonyafƑzelĂ©k remek vĂĄlasztĂĄs lehet a hĂ©tköznapi Ă©tkezĂ©sekhez, hiszen nemcsak finom, hanem rendkĂ­vĂŒl tĂĄplĂĄlĂł is. Gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s szĂĄmos hĂșsos Ă©tel mellĂ© kivĂĄlĂł köret.

Ez a recept egyszerƱsége és finomsåga miatt minden magyar konyhåban közkedvelt, és ha szeretnéd, akår våltozatos feltétekkel is elkészítheted.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 800 g Burgonya
⭕ 200 g Tejföl
⭕ 2 ek. Liszt
⭕ 1.5 liter Víz
⭕ 1 tk. Só Info
⭕ 1 tk. Pirospaprika

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s vĂĄgd kockĂĄkra, majd tedd fel fƑni sĂłs vĂ­zben.

    A burgonyakockĂĄk legyenek nagyjĂĄbĂłl egyforma mĂ©retƱek, hogy egyenletesen fƑjenek meg. A sĂł segĂ­t kiemelni a burgonya Ă­zĂ©t.

    2

    Amikor a burgonya megfƑtt, kĂ©szĂ­ts vilĂĄgos rĂĄntĂĄst a lisztbƑl Ă©s egy kis olajbĂłl.

    A råntåst folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le. A vilågos råntås azt jelenti, hogy a lisztet csak addig pirítod, amíg éppen elkezd színt kapni.

    3

    Add hozzĂĄ a pirospaprikĂĄt a rĂĄntĂĄshoz, majd öntsd fel egy kis vĂ­zzel, Ă©s keverd össze a fƑtt burgonyĂĄval.

    A pirospaprikåt a råntåsba gyorsan keverd bele, mert könnyen megég és keserƱ lesz. A vizet fokozatosan öntsd hozzå, hogy ne legyen csomós.

    4

    Keverd bele a tejfölt, Ă©s fƑzd mĂ©g pĂĄr percig, hogy besƱrƱsödjön.

    A tejfölt forralĂĄs elƑtt keverd simĂĄra, hogy ne csapĂłdjon ki. Ha tĂșl sƱrƱ a fƑzelĂ©k, adhatsz hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet.

    5

    TĂĄlald melegen.

    A burgonyafƑzelĂ©ket tĂĄlalhatod fasĂ­rttal, tĂŒkörtojĂĄssal vagy sĂŒlt kolbĂĄsszal.