A sertéshúst vágjuk kisebb darabokra, és egy nagy serpenyőben kezdjük el pirítani az olajon, amíg minden oldala aranybarna lesz.
A hús pirítása segít abban, hogy a fűszerek jobban beleivódjanak.
A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágjuk, majd a pirított húsra adjuk és együtt pirítjuk tovább.
A fokhagymát és gyömbért a hús mellett pirítva az illatok jobban kioldódnak.
Hozzáadjuk a curry port, koriander port, és a sót, majd jól összekeverjük.
A curry por és koriander az étel ízének alapját adja, próbáld meg pontosan adagolni.
A kókusztejet és a vizet hozzáöntjük, majd alacsony lángon főzzük 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.
Ne főzd túl a húst, mert akkor keménnyé válhat. Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra vizet.
A főzés végén egy kis lime levét is adhatunk hozzá, hogy frissítő ízt adjon az ételnek.
A lime vagy citrom egy kis savanykás ízt ad, ami jól kiegészíti a curry gazdag ízét.
Tálalás előtt friss korianderrel díszítjük, és tálaljuk forrón.
A koriander friss íze kiemeli a curry aromáját, és színt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.