Cà Ri Sertéshússal, gazdag és fűszeres vietnami étel, friss korianderrel

Cà Ri Sertéshússal

A Cà Ri Sertéshússal egy tradicionális vietnami étel, amely a kókusztej gazdag ízével és a különleges fűszerekkel készül. Az ételt általában rizssel tálalják, és a hús sokáig főzve lesz szaftos és puha. Az étel az indokínai konyha klasszikusa, amely a helyi ízeket ötvözi a friss hozzávalókkal és a gazdag, fűszeres alaplével. A Cà Ri egy nagyszerű választás egy kiadós étkezéshez, különösen a hideg hónapokban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (pl. lapocka vagy comb)
400 ml Kókusztej
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger (gyömbér)
2 ek. Curry por
1 tk. Koriander por
1 tk.
1 evőkanál Friss koriander (díszítéshez)
1 db Zöld chili
1 db Citrom
2 ek. Olaj
300 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágjuk kisebb darabokra, és egy nagy serpenyőben kezdjük el pirítani az olajon, amíg minden oldala aranybarna lesz.

    A hús pirítása segít abban, hogy a fűszerek jobban beleivódjanak.

    2

    A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágjuk, majd a pirított húsra adjuk és együtt pirítjuk tovább.

    A fokhagymát és gyömbért a hús mellett pirítva az illatok jobban kioldódnak.

    3

    Hozzáadjuk a curry port, koriander port, és a sót, majd jól összekeverjük.

    A curry por és koriander az étel ízének alapját adja, próbáld meg pontosan adagolni.

    4

    A kókusztejet és a vizet hozzáöntjük, majd alacsony lángon főzzük 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

    Ne főzd túl a húst, mert akkor keménnyé válhat. Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra vizet.

    5

    A főzés végén egy kis lime levét is adhatunk hozzá, hogy frissítő ízt adjon az ételnek.

    A lime vagy citrom egy kis savanykás ízt ad, ami jól kiegészíti a curry gazdag ízét.

    6

    Tálalás előtt friss korianderrel díszítjük, és tálaljuk forrón.

    A koriander friss íze kiemeli a curry aromáját, és színt ad az ételnek.