Cacciatore csirke fokhagymával, paradicsomszósszal és olívabogyóval tálalva

Cacciatore fokhagymával

A Cacciatore fokhagymával az olasz konyha egyik leghatásosabb, legízesebb változata, amelyet különösen azok kedvelnek, akik rajonganak a karakteres, fűszeres fogásokért. Történeti háttér: a cacciatore (\'vadász módra\') ételtípus mindig is a rusztikus, házias olasz gasztronómia része volt. Ezt a változatot főleg Dél-Olaszországban készítik előszeretettel, ahol a fokhagymát nem spórolják ki a receptekből. Technikai tanács: ügyelj a fokhagyma megfelelő pirítására – az enyhén karamellizált fokhagyma mély, édeskés ízt ad a szósznak. Felhasználói élmény: ez az étel ideális hétvégi főfogás, ha valami igazán aromásra vágysz. Érdemes friss, ropogós kenyérrel tálalni, mert a sűrű szószt vétek lenne a tányéron hagyni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1385 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb (alsó-felső egyben)
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
6 db Fokhagyma
2 db Kápia paprika
400 g Paradicsomkonzerv (darabolt)
100 g Fekete olívabogyó
100 ml Száraz fehérbor
1 ág Friss rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Feketebors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sózd, borsozd be. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a paprikát csíkozd vékonyra. A fokhagymát ne reszeld, hanem szeleteld vékony karikákra.

    A fokhagyma karikázva intenzívebb ízt ad, és nem ég meg olyan gyorsan, mint reszelve.

    2

    Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és a csirkecombokat mindkét oldalán pirítsd aranybarnára 5-5 percig. Ezután vedd ki és tedd félre.

    A jó kérges pirítás az alapja az ízes szósznak – ne spórold el ezt a lépést!

    3

    A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a hagymát és a fokhagymakarikákat 2-3 percig, míg illatozni kezdenek. Add hozzá a paprikát, és párold további 5 percig.

    A fokhagymát ne hagyd magára – gyorsan pirul, de ha megég, keserű lesz!

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort, forrald fel, majd főzd 2-3 percig. Ezután add hozzá a darabolt paradicsomot és a rozmaringot.

    A rozmaringot egészben add hozzá, így könnyebben eltávolítható tálalás előtt.

    5

    Tedd vissza a csirkecombokat a szószba, fedd le, és párold kis lángon 30 percig. Az utolsó 10 percben add hozzá az olívabogyót.

    A fokhagymás szósz annál jobb, minél tovább fő lassú tűzön – ne siesd el!

    6

    Kóstold meg, és ízesítsd szükség szerint. Tálald friss kenyérrel vagy polentával, hogy a gazdag fokhagymás szószt jól fel tudd tunkolni.

    Extra fokhagymakedvelők a tálaláskor is szórhatnak a tetejére friss, pirított fokhagymát!