A csirkecombokat sózd, borsozd be. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a paprikát csíkozd vékonyra. A fokhagymát ne reszeld, hanem szeleteld vékony karikákra.
A fokhagyma karikázva intenzívebb ízt ad, és nem ég meg olyan gyorsan, mint reszelve.
Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és a csirkecombokat mindkét oldalán pirítsd aranybarnára 5-5 percig. Ezután vedd ki és tedd félre.
A jó kérges pirítás az alapja az ízes szósznak – ne spórold el ezt a lépést!
A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a hagymát és a fokhagymakarikákat 2-3 percig, míg illatozni kezdenek. Add hozzá a paprikát, és párold további 5 percig.
A fokhagymát ne hagyd magára – gyorsan pirul, de ha megég, keserű lesz!
Öntsd hozzá a fehérbort, forrald fel, majd főzd 2-3 percig. Ezután add hozzá a darabolt paradicsomot és a rozmaringot.
A rozmaringot egészben add hozzá, így könnyebben eltávolítható tálalás előtt.
Tedd vissza a csirkecombokat a szószba, fedd le, és párold kis lángon 30 percig. Az utolsó 10 percben add hozzá az olívabogyót.
A fokhagymás szósz annál jobb, minél tovább fő lassú tűzön – ne siesd el!
Kóstold meg, és ízesítsd szükség szerint. Tálald friss kenyérrel vagy polentával, hogy a gazdag fokhagymás szószt jól fel tudd tunkolni.
Extra fokhagymakedvelők a tálaláskor is szórhatnak a tetejére friss, pirított fokhagymát!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.