Cacciatore csirke fokhagymåval, paradicsomszósszal és olívabogyóval tålalva

Cacciatore fokhagymĂĄval

A Cacciatore fokhagymĂĄval az olasz konyha egyik leghatĂĄsosabb, legĂ­zesebb vĂĄltozata, amelyet kĂŒlönösen azok kedvelnek, akik rajonganak a karakteres, fƱszeres fogĂĄsokĂ©rt. TörtĂ©neti hĂĄttĂ©r: a cacciatore (\'vadĂĄsz mĂłdra\') Ă©teltĂ­pus mindig is a rusztikus, hĂĄzias olasz gasztronĂłmia rĂ©sze volt. Ezt a vĂĄltozatot fƑleg DĂ©l-OlaszorszĂĄgban kĂ©szĂ­tik elƑszeretettel, ahol a fokhagymĂĄt nem spĂłroljĂĄk ki a receptekbƑl. Technikai tanĂĄcs: ĂŒgyelj a fokhagyma megfelelƑ pirĂ­tĂĄsĂĄra – az enyhĂ©n karamellizĂĄlt fokhagyma mĂ©ly, Ă©deskĂ©s Ă­zt ad a szĂłsznak. FelhasznĂĄlĂłi Ă©lmĂ©ny: ez az Ă©tel ideĂĄlis hĂ©tvĂ©gi fƑfogĂĄs, ha valami igazĂĄn aromĂĄsra vĂĄgysz. Érdemes friss, ropogĂłs kenyĂ©rrel tĂĄlalni, mert a sƱrƱ szĂłszt vĂ©tek lenne a tĂĄnyĂ©ron hagyni.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra
1385 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Csirkecomb (alsó-felsƑ egyben)
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 6 db Fokhagyma
⭕ 2 db Kápia paprika
⭕ 400 g Paradicsomkonzerv (darabolt)
⭕ 100 g Fekete olívabogyó
⭕ 100 ml SzĂĄraz fehĂ©rbor
⭕ 1 ág Friss rozmaring
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Feketebors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sózd, borsozd be. A vöröshagymåt és a fokhagymåt aprítsd fel, a paprikåt csíkozd vékonyra. A fokhagymåt ne reszeld, hanem szeleteld vékony karikåkra.

    A fokhagyma karikåzva intenzívebb ízt ad, és nem ég meg olyan gyorsan, mint reszelve.

    2

    ForrĂłsĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat egy nagy serpenyƑben, Ă©s a csirkecombokat mindkĂ©t oldalĂĄn pirĂ­tsd aranybarnĂĄra 5-5 percig. EzutĂĄn vedd ki Ă©s tedd fĂ©lre.

    A jĂł kĂ©rges pirĂ­tĂĄs az alapja az Ă­zes szĂłsznak – ne spĂłrold el ezt a lĂ©pĂ©st!

    3

    A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a hagymåt és a fokhagymakarikåkat 2-3 percig, míg illatozni kezdenek. Add hozzå a paprikåt, és pårold tovåbbi 5 percig.

    A fokhagymĂĄt ne hagyd magĂĄra – gyorsan pirul, de ha megĂ©g, keserƱ lesz!

    4

    Öntsd hozzĂĄ a fehĂ©rbort, forrald fel, majd fƑzd 2-3 percig. EzutĂĄn add hozzĂĄ a darabolt paradicsomot Ă©s a rozmaringot.

    A rozmaringot egĂ©szben add hozzĂĄ, Ă­gy könnyebben eltĂĄvolĂ­thatĂł tĂĄlalĂĄs elƑtt.

    5

    Tedd vissza a csirkecombokat a szószba, fedd le, és pårold kis långon 30 percig. Az utolsó 10 percben add hozzå az olívabogyót.

    A fokhagymĂĄs szĂłsz annĂĄl jobb, minĂ©l tovĂĄbb fƑ lassĂș tƱzön – ne siesd el!

    6

    KĂłstold meg, Ă©s Ă­zesĂ­tsd szĂŒksĂ©g szerint. TĂĄlald friss kenyĂ©rrel vagy polentĂĄval, hogy a gazdag fokhagymĂĄs szĂłszt jĂłl fel tudd tunkolni.

    Extra fokhagymakedvelƑk a tĂĄlalĂĄskor is szĂłrhatnak a tetejĂ©re friss, pirĂ­tott fokhagymĂĄt!