Cacciatore kapribogyóval tálalva, friss petrezselyem díszítéssel

Cacciatore kapribogyóval

A Cacciatore egy tradicionális olasz étel, amelyet gyakran vadászhúsokkal készítenek, de csirkehússal is remekül működik. A kapribogyó savanykás íze tökéletesen kiegészíti a gazdag paradicsomos alapot, míg a bor és a fűszerek egy igazi olasz élményt biztosítanak. Az étel egyszerű, mégis ínycsiklandó, és egy igazi klasszikus az olasz konyhában.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecombok
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
4 db Paradicsom
1 db Piros paprika
2 ek. Kapribogyó
1 tk. Olasz fűszerkeverék
150 ml Vörösbor
2 ek. Olívaolaj
1 ág Friss petrezselyem
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sózd, borsozd, és pirítsd meg egy nagy serpenyőben, forró olívaolajban, amíg a bőrük aranybarna és ropogós nem lesz.

    A csirke bőrét mindig jól pirítsd meg, hogy ne maradjon puha, így finomabb lesz az étel.

    2

    Amikor a csirkecombok megsültek, vedd ki őket a serpenyőből, és tedd félre.

    A csirke pihenése segít megőrizni a hús nedvességét.

    3

    A serpenyőben lévő zsiradékban pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet, ami keserűvé teheti az ételt.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát, valamint az olasz fűszerkeveréket. Főzd 10 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A paradicsom és a paprika szaftos alapot adnak, ami gazdagítja a szószt.

    5

    Öntsd hozzá a vörösbort, és főzd 5-7 percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.

    A bor segít kiemelni a fűszerek és zöldségek ízét.

    6

    Tedd vissza a csirkecombokat a serpenyőbe, majd add hozzá a kapribogyót. Fedd le, és főzd 25-30 percig, amíg a csirke átsül.

    A kapribogyó a legjobb akkor, ha nem főzöd túl, így a friss, savanykás íze megmarad.

    7

    Tálald a csirkecombokat a szafttal, és friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissességet ad a gazdag ételnek, és szép színt is biztosít.