Cacciatore kolbásszal, csirkehússal és piros paprikával, friss oregano díszítéssel

Cacciatore kolbásszal

A Cacciatore egy klasszikus olasz étel, amelyet hagyományosan csirkehússal készítenek. A ragu gazdag ízvilága a fűszerekkel, a zöldségekkel és a borral érhető el. A kolbász hozzáadása egy új dimenziót ad az ételnek, miközben gazdagítja az ízvilágot. A cacciatore szó jelentése \'vadász\', és a receptet eredetileg vadászott állatok húsával készítették. Az étel a mindennapi étkezések mellett tökéletes választás ünnepi alkalmakra is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kolbász (pl. olasz vagy füstölt)
500 g Csirkehús (darabolva)
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piros kaliforniai paprika
400 g Paradicsom
100 ml Fehérbor
1 csokor Friss oregano
1 tk.
0.25 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kolbászt vágd szeletekre, és egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A kolbásznak jól kell megpirulnia, hogy a zsírok kioldódjanak, így gazdagabb íze lesz.

    2

    A csirkehúst darabolva add hozzá a serpenyőhöz, és pirítsd meg, amíg minden oldala aranybarna lesz.

    A csirkehús gyorsan megpirul, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg, hanem finoman süljenek a darabok.

    3

    Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és párold, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat, csak puhára kell párolni.

    4

    A piros kaliforniai paprikát vágd fel csíkokra, és add hozzá a serpenyőhöz. Pirítsd további 2-3 percig.

    A paprika gazdag ízt ad a raguhoz, de ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert elveszítheti frissességét.

    5

    A paradicsomot vágd fel kisebb darabokra, és add a serpenyőhöz. Öntsd rá a fehérbort, és hagyd, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.

    A fehérbor frissítő ízt ad, de ne hagyd, hogy túl sokáig forrjon, hogy ne veszítse el aromáját.

    6

    Tálalás előtt ízesítsd friss oregano-val, sóval és borssal.

    A friss oregano igazi ízvarázst ad az ételnek. A sót és a borsot a saját ízlésed szerint adagold.