A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy nagy serpenyőben, olívaolajon, közepes hőfokon, mindkét oldalát pirosra sütjük.
A csirkecombokat érdemes bő zsiradékban pirítani, hogy szép ropogós kérget kapjanak.
Amikor a csirkecombok megsültek, vegyük ki őket a serpenyőből és tegyük félre.
Ne hagyjuk a húst a serpenyőben túl sokáig, mert akkor kiszáradhat.
A serpenyőben maradt olajban pirítsuk meg a felkockázott vöröshagymát és a felaprított fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagyma pirítását ne hagyjuk túl hosszú ideig, mert megéghet és kesernyés ízt adhat.
Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd egy kevés sóval és borssal ízesítjük. Főzzük 5-10 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak.
A paprika és paradicsom lágyítja a szószt, így gazdagabb ízt kapunk.
Öntsük a fehérbort a serpenyőbe, és főzzük 5 percig, hogy az alkohol elpárologjon.
A fehérbor savassága kiemeli a zöldségek és a hús ízét, így a szósz ízesebb lesz.
Helyezzük vissza a csirkecombokat a serpenyőbe, és adjunk hozzá friss rozmaringot. Főzzük alacsony hőmérsékleten 20-30 percig, amíg a csirke teljesen átsül.
A rozmaring gazdag ízt ad a szaftos szósznak, amely tökéletes kísérője a csirkének.
Tálaljuk forrón, friss zöldfűszerekkel díszítve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.