Cacciatore paprikával, csirkecombokkal és friss zöldségekkel

Cacciatore paprikával

A Cacciatore egy tradicionális olasz étel, amelyet az ország különböző részein más-más módon készítenek. Eredetileg a vadászok étke volt, hiszen a friss, vadon élő állatok húsát használták hozzá. A paprikával készült változat kiemeli az étel gazdag ízét, amely tökéletes választás egy családi vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
2 db Paprika
4 db Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
150 ml Száraz fehérbor
1 ág Friss rozmaring
1 csipet
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy nagy serpenyőben, olívaolajon, közepes hőfokon, mindkét oldalát pirosra sütjük.

    A csirkecombokat érdemes bő zsiradékban pirítani, hogy szép ropogós kérget kapjanak.

    2

    Amikor a csirkecombok megsültek, vegyük ki őket a serpenyőből és tegyük félre.

    Ne hagyjuk a húst a serpenyőben túl sokáig, mert akkor kiszáradhat.

    3

    A serpenyőben maradt olajban pirítsuk meg a felkockázott vöröshagymát és a felaprított fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma pirítását ne hagyjuk túl hosszú ideig, mert megéghet és kesernyés ízt adhat.

    4

    Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd egy kevés sóval és borssal ízesítjük. Főzzük 5-10 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

    A paprika és paradicsom lágyítja a szószt, így gazdagabb ízt kapunk.

    5

    Öntsük a fehérbort a serpenyőbe, és főzzük 5 percig, hogy az alkohol elpárologjon.

    A fehérbor savassága kiemeli a zöldségek és a hús ízét, így a szósz ízesebb lesz.

    6

    Helyezzük vissza a csirkecombokat a serpenyőbe, és adjunk hozzá friss rozmaringot. Főzzük alacsony hőmérsékleten 20-30 percig, amíg a csirke teljesen átsül.

    A rozmaring gazdag ízt ad a szaftos szósznak, amely tökéletes kísérője a csirkének.

    7

    Tálaljuk forrón, friss zöldfűszerekkel díszítve.