Cacciatore polentával tálalva, paradicsomos szósszal és friss bazsalikommal

Cacciatore polentával tálalva

A cacciatore ételének története az olasz vidéki konyhában gyökerezik, ahol egyszerű alapanyagokból készült, de a fűszerekkel és a paradicsomos szósszal gazdagodva igazi ínycsiklandó étellé vált. Az olaszok a cacciatore-t általában csirkével készítik, és a polenta kiváló kísérője ennek a gazdag ételnek. A csirke, amely a paradicsomos szósszal párolódik, rendkívül ízletes és puha lesz, miközben a polenta krémessége tökéletes kiegészítője a szósznak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb filé
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Cseresznyepaprika
150 ml Fehérbor
4 db Paradicsom
1 ek. Bazsalikom
1 tk. Szárított oregánó
200 g Polenta
50 g Sajt (pl. parmezán)
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecomb filéket sózd, borsozd, majd az olívaolajon mindkét oldalán süsd meg 5-6 percig, hogy szép aranybarna legyen.

    A csirke combjának sütése előtt érdemes a bőrt megsütni, hogy ropogós legyen.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy nagyobb serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon, amíg üveges nem lesz.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat. Az éppen csak üvegesre pirított hagyma édesebb ízt ad.

    3

    A paradicsomokat hámozd meg és vágd fel kockákra. A cseresznyepaprikát is szeleteld fel, majd add hozzá a hagymához. Főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A paradicsom hámozásához készíthetsz egy kis vágást a héján, majd forró vízbe mártva könnyedén lehúzhatod a héját.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort, és hagyd, hogy a folyadék elpárologjon. Add hozzá a szárított oregánót és a bazsalikomot, majd főzd további 10 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    A fehérbor segít kiemelni a paradicsom ízét, de ha nem szereted, használhatsz csirkehúslevest is.

    5

    Készítsd el a polentát a csomagolás szerint. Amikor elkészült, keverd bele a reszelt sajtot, hogy krémesebb legyen.

    A polenta akkor lesz igazán krémes, ha folyamatosan kevered, miközben hozzáadod a sajtot.

    6

    A csirkecombokat tedd a paradicsomos szószba, és főzd tovább 10 percig, hogy jól átmelegedjenek.

    A csirkecombokat a szószban hagyva még ízesebbek lesznek, és a hús puhábbá válik.

    7

    Tálald a csirkecombokat a polentával, és locsold meg a paradicsomos szósszal. Díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.

    A polenta mellett egy kis friss saláta vagy pirított zöldség tökéletes kísérő lehet.