A kukoricadarát öblítsd le, majd tedd egy nagy lábasba, és öntsd hozzá a tejet.
A kukoricadara gyorsabban megpuhul, ha alaposan átmosod főzés előtt.
Adj hozzá egy csipet sót és kezd el főzni közepes lángon. Főzd, amíg a dara megpuhul és a tej besűrűsödik.
Folyamatosan keverd, hogy ne ragadjon le a lábas aljára.
Amikor a dara már puha, add hozzá a sűrített tejet és a cukrot, és folytasd a főzést, amíg krémes állagot nem kapsz.
A sűrített tej adja meg a canjica édes, krémes ízét, ezért ha édesebbre szeretnéd, nyugodtan adj hozzá egy kis extra cukrot.
Tedd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a narancshéjat, és hagyd főzni még 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A fahéj és a szegfűszeg aromája kiemeli a canjica ízét, de vigyázz, hogy ne főzd túl, mert elnyomhatják az édes tej ízét.
Amikor elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni pár percig, hogy a fűszerek íze jobban összeérjen.
A canjica még melegen is finom, de hűtve is csodálatos desszert lesz belőle.
Tálald melegen vagy hidegen, és tálaláskor szórd meg egy kis extra fahéjjal, ha szeretnéd.
Tálalhatod egy kis tejszínhabbal is, ha még gazdagabb élményt szeretnél.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.