Canjica sűrített tejjel, friss fahéjjal tálalva

Canjica sűrített tejjel

A canjica sűrített tejjel egy tradicionális brazil desszert, amelyet friss, édes kukoricadarával és sűrített tejjel készítenek. A fűszerekkel ízesített étel édes, krémes textúrája rendkívül népszerű Brazíliában, és különösen ünnepi étkezéseken tálalják. A narancshéj, a fahéj és a szegfűszeg különleges aromát adnak neki, miközben a sűrített tej gazdagítja az ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Fehér kukoricadara (canjica)
400 ml Sűrített tej
500 ml Tej
100 g Cukor
1 rúd Fahéj
2 db Szegfűszeg
1 csipet
1 db Friss narancshéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricadarát öblítsd le, majd tedd egy nagy lábasba, és öntsd hozzá a tejet.

    A kukoricadara gyorsabban megpuhul, ha alaposan átmosod főzés előtt.

    2

    Adj hozzá egy csipet sót és kezd el főzni közepes lángon. Főzd, amíg a dara megpuhul és a tej besűrűsödik.

    Folyamatosan keverd, hogy ne ragadjon le a lábas aljára.

    3

    Amikor a dara már puha, add hozzá a sűrített tejet és a cukrot, és folytasd a főzést, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A sűrített tej adja meg a canjica édes, krémes ízét, ezért ha édesebbre szeretnéd, nyugodtan adj hozzá egy kis extra cukrot.

    4

    Tedd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a narancshéjat, és hagyd főzni még 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A fahéj és a szegfűszeg aromája kiemeli a canjica ízét, de vigyázz, hogy ne főzd túl, mert elnyomhatják az édes tej ízét.

    5

    Amikor elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni pár percig, hogy a fűszerek íze jobban összeérjen.

    A canjica még melegen is finom, de hűtve is csodálatos desszert lesz belőle.

    6

    Tálald melegen vagy hidegen, és tálaláskor szórd meg egy kis extra fahéjjal, ha szeretnéd.

    Tálalhatod egy kis tejszínhabbal is, ha még gazdagabb élményt szeretnél.