Caponata palermói stílusban frissen tálalva

Caponata palermói stílusban

A caponata egy tradicionális olasz étel, amely Palermóból származik, és amely a mediterrán konyha egyik kiemelkedő fogása. Az étel zöldségekből, olívabogyóból és fűszerekből készül, és gyakran előételként vagy köretként szolgálják fel. A caponata édes-savanyú íze és gazdag textúrája igazi mediterrán élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
1 db Zöldpaprika
1 db Vöröshagyma
3 db Paradicsom
100 g Zöld olívabogyó
2 ek. Fehérbor ecet
1 tk. Cukor
1 tk. Friss bazsalikom
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
50 g Fenyőmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt vágjuk fel kisebb kockákra, majd egy tálban sózzuk meg, és hagyjuk állni 20 percig, hogy levet eresszen.

    A padlizsán sózása segít eltávolítani a keserűséget, és elősegíti, hogy az olaj ne szívja fel túlzottan a zöldséget.

    2

    A zöldpaprikát, vöröshagymát és paradicsomot szintén vágjuk kockákra, a paradicsomokat pedig hámozzuk meg és távolítsuk el a magjukat.

    A paradicsomokat könnyedén meghámozhatjuk, ha forró vízbe mártjuk őket egy pár másodpercre, így a héja könnyen lejön.

    3

    Egy nagy serpenyőben az olívaolajon kezdjük el pirítani a padlizsánt, amíg enyhén megpuhul és aranybarna lesz.

    Ügyeljünk arra, hogy ne tegyük túl sokat a serpenyőbe, mert akkor nem pirulnak megfelelően, inkább párolódnak.

    4

    Ezután hozzáadjuk a paprikát, hagymát és a paradicsomot. Keverjük össze, majd öntsük hozzá a fehérbor ecetet és a cukrot.

    A fehérbor ecet frissességet és savanykás ízt ad, míg a cukor segít kiegyensúlyozni a fűszereket.

    5

    Főzzük az ételt közepes lángon 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek jól összeérnek.

    Ne süssük túl sokáig, hogy a zöldségek megőrizzék a textúrájukat, és ne váljanak túlságosan puhává.

    6

    A végén adjuk hozzá az olívabogyót, bazsalikomot és fenyőmagot, és alaposan keverjük össze.

    A fenyőmag egy különleges ízt ad a caponatának, próbáljunk frissen pörkölni, hogy még intenzívebb legyen.

    7

    Tálaljuk langyosan vagy hidegen, és friss kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.

    A caponata jól illik friss kenyérhez vagy egy könnyű salátához.