Vágd a marhahúst nagy, lapos darabokra. Dörzsöld be mindkét oldalát alaposan a durva sóval.
A durva só jobban szárítja a húst, mint a finom só.
Helyezd a húsdarabokat egy rácsra, és tedd hűvös, szellős helyre 24-48 órára, hogy a só kiszárítsa a húst. Időnként forgasd meg.
Fontos a szellős hely, hogy a hús ne penészedjen meg. Ha nincs ilyen hely, használj ventilátort a szárításhoz.
A sózás után áztasd be a húst hideg vízbe 12-24 órára, hogy eltávolítsd a felesleges sót. Cseréld a vizet 3-4 óránként.
Minél többször cseréled a vizet, annál kevesebb só marad a húsban.
Forrald a húst egy nagy fazékban, amíg teljesen megpuhul (kb. 1,5-2 óra). Szedd ki, hagyd hűlni, majd tépkedd szálasra.
A főzési idő a hús vastagságától függ. Ellenőrizd a puhaságát villával.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a szeletelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Ügyelj rá, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Alacsonyabb hőfokon, lassabban pirítsd, amíg illatos nem lesz.
Add hozzá a szálasra tépkedett húst, és pirítsd össze, amíg aranybarna lesz. Ízlés szerint ízesítsd sóval, ha szükséges.
Kóstold meg a húst, mielőtt sóznál, mert a szárítás során is maradhat benne só.
Tálald a Carne Seca-t friss korianderrel díszítve, rizzsel vagy párolt zöldségekkel.
A Carne Seca jól illik babbal, tökkel vagy más brazil köretekkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.