Áztasd be a fehérbabot egy éjszakára hideg vízben, majd másnap öblítsd le, és főzd meg sós vízben 1-1,5 óráig, amíg puha nem lesz.
Az áztatás lerövidíti a főzési időt és segít a babnak egyenletesen megpuhulni. Ne sózd a babot az áztató vízben, mert az keményítheti a héját.
Egy nagy serpenyőben olvaszd meg a kacsazsírt, és pirítsd meg benne a kacsacombokat mindkét oldalon, amíg aranybarnák lesznek. Tedd félre őket.
A kacsazsírtól lesz igazán autentikus a cassoulet, de ha nincs, használhatsz olívaolajat is. Ne zsúfold tele a serpenyőt, hogy a combok szépen megpiruljanak.
A serpenyőben pirítsd meg a felkockázott sertéshúst, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és sárgarépát. Párold puhára.
A sertéshúst is pirítsd alaposan, hogy színt kapjon, ez mélyíti az ízeket.
Add hozzá a paradicsomkonzervet, a fehérbort, a friss kakukkfüvet és a babérlevelet. Ízesítsd sóval és borssal, majd lassú tűzön főzd 20 percig.
Használj jó minőségű, darabolt paradicsomot a legjobb ízért. A fehérbor helyett használhatsz húslevest is.
Egy nagy sütőtálba rétegezd a főtt fehérbabot, a kolbászt, a pirított sertéshúst és a kacsacombokat. Öntsd rá a paradicsomos szószt, és keverd össze óvatosan.
A rétegezés nem kritikus, de szebb látványt nyújt. Ügyelj arra, hogy a kacsacombok a tetejére kerüljenek, hogy ropogósra süljenek.
Szórd meg a tetejét zsemlemorzsával, és süsd 180°C-on körülbelül 1 óráig, amíg a teteje ropogós és aranybarna lesz.
A sütés során néha ellenőrizd, és ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Tálalás előtt hagyd pihenni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A cassoulet még finomabb másnap, miután az ízek teljesen összeértek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.