A csirkehúst egy tálban keverd össze a finomra vágott hagymával, fokhagymával, reszelt gyömbérrel, apróra vágott zöld chilivel és friss korianderrel.
A koriander friss íze igazán feldobja a chaplit, de ha nem kedveled, nyugodtan hagyd ki.
Add hozzá a köményt, koriandermagot, fahéjat, sót és borsot a csirkehúshoz. Alaposan keverd össze, hogy az összes fűszer jól elvegyüljön.
A fűszereket érdemes pirítani egy serpenyőben pár percig, hogy intenzívebb ízt adjanak.
Egy tojást is adj hozzá, hogy a massza összeálljon, majd fokozatosan add hozzá a lisztet, hogy egy sűrű, formázható masszát kapj.
Ha túl nedvesnek találod a masszát, adj hozzá még egy kis lisztet, hogy könnyebben formázható legyen.
A masszából formázz kis lapos pogácsákat. Ügyelj arra, hogy egyenletes méretűek legyenek.
Minél vékonyabbra formázod a chaplit, annál ropogósabb lesz.
Egy serpenyőben hevíts olajat közepes lángon, majd süsd meg a chaplikat mindkét oldalon 4-5 percig, amíg szép barna és ropogós nem lesz.
Ne süsd túl magas hőfokon, hogy a belseje ne maradjon nyers.
A kész chaplikat tálald melegen, és tálalhatsz mellé joghurtot vagy friss zöldségeket.
A chapli tökéletesen illik egy friss joghurttal, amely lecsillapítja a fűszerességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.