Chapli csirkehússal, fűszeres húsos pogácsák tálalva

Chapli csirkehússal

A chapli egy tradicionális indiai étel, amelyet darált húsból készítenek, és fűszerekkel ízesítenek. A csirkehússal készült chapli az egyik legnépszerűbb változat, és az étel különlegességét a fűszeres keverékek adják. A chapli elkészítése során a hús finom ízei és a fűszerek kombinációja varázslatosan gazdag ételt eredményez. Tálalható joghurttal vagy friss zöldségekkel, és tökéletes étkezés a családnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (darálva)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 db Zöld chili
1 ág Friss koriander
1 tk. Kömény
1 tk. Koriandermag
0.5 tk. Fahéj
1 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Bors
50 g Liszt
2 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst egy tálban keverd össze a finomra vágott hagymával, fokhagymával, reszelt gyömbérrel, apróra vágott zöld chilivel és friss korianderrel.

    A koriander friss íze igazán feldobja a chaplit, de ha nem kedveled, nyugodtan hagyd ki.

    2

    Add hozzá a köményt, koriandermagot, fahéjat, sót és borsot a csirkehúshoz. Alaposan keverd össze, hogy az összes fűszer jól elvegyüljön.

    A fűszereket érdemes pirítani egy serpenyőben pár percig, hogy intenzívebb ízt adjanak.

    3

    Egy tojást is adj hozzá, hogy a massza összeálljon, majd fokozatosan add hozzá a lisztet, hogy egy sűrű, formázható masszát kapj.

    Ha túl nedvesnek találod a masszát, adj hozzá még egy kis lisztet, hogy könnyebben formázható legyen.

    4

    A masszából formázz kis lapos pogácsákat. Ügyelj arra, hogy egyenletes méretűek legyenek.

    Minél vékonyabbra formázod a chaplit, annál ropogósabb lesz.

    5

    Egy serpenyőben hevíts olajat közepes lángon, majd süsd meg a chaplikat mindkét oldalon 4-5 percig, amíg szép barna és ropogós nem lesz.

    Ne süsd túl magas hőfokon, hogy a belseje ne maradjon nyers.

    6

    A kész chaplikat tálald melegen, és tálalhatsz mellé joghurtot vagy friss zöldségeket.

    A chapli tökéletesen illik egy friss joghurttal, amely lecsillapítja a fűszerességet.