A csirkehúst keverd össze a joghurttal, zúzott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, őrölt kurkumával, korianderrel, köménnyel és chilivel. Hagyd pácolódni legalább 30 percig, de legjobb egy éjszakán át.
A joghurtos pác segít a csirke puhításában és ízesítésében. Minél tovább pácolódik, annál intenzívebb lesz az íze.
Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd pirítsd meg benne a pácolt csirkehúst, amíg aranybarna nem lesz. Tedd félre a csirkét.
A vajat ne hevítsd túl magas hőfokon, mert megéghet. A csirkét ne süsd túl, mert kiszáradhat. A sütés célja, hogy aranybarna kérget kapjon.
A visszamaradt zsiradékba öntsd bele a paradicsompürét, és főzd közepes lángon 10 percig, hogy a savassága elillanjon.
A paradicsompüré főzése segít elvenni a savanyú ízét, és mélyebb ízt ad a szósznak. Ne hagyd, hogy a paradicsompüré leégjen.
Add hozzá a tejszínt, mézet, sót és borsot, majd alaposan keverd el. Tedd vissza a csirkét a szószba, és főzd további 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A tejszín hozzáadása után ne forrald a szószt, mert kicsapódhat. A méz helyett használhatsz cukrot is. Az ízek összeéréséhez elég 10 perc főzés.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel. Kínálj mellé párolt basmati rizst vagy naan kenyeret.
A koriander helyett használhatsz petrezselymet is. A basmati rizst főzd a csomagoláson található utasítások szerint.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.