Chicken Marbella tálalva friss petrezselyemmel

Chicken Marbella

A Chicken Marbella egy klasszikus mediterrán fogás, amely az 1980-as években vált népszerűvé az amerikai Silver Palate szakácskönyv által. Ez az étel tökéletesen ötvözi az édes és sós ízeket, köszönhetően az aszalt szilva és a kapribogyó kombinációjának. A bor és a barna cukor pedig különleges karamellizált réteget ad a csirkének sütés közben. Ez a recept ideális választás, ha valami egyszerű, de mégis elegáns fogást szeretnél készíteni egy különleges vacsorára vagy családi összejövetelre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1.5 kg Csirkecomb (egész vagy darabokra vágva)
5 gerezd Fokhagyma
150 g Zöld olívabogyó
100 g Aszalt szilva
50 g Kapribogyó
150 ml Fehérbor
60 ml Olívaolaj
50 g Barna cukor
10 g Friss petrezselyem
2 tk.
1 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, a kapribogyót, az olívabogyót, az aszalt szilvát, a sót és a borsot egy nagy tálban.

    A fokhagymát érdemes nagyon apróra vágni vagy reszelni, hogy jobban átjárja az íze a csirkét.

    2

    Add hozzá a csirkecombokat, és jól forgasd meg a pácban, hogy minden darabot befedjen. Fedd le a tálat, és hagyd a hűtőben pácolódni legalább 4 órán át, de legjobb, ha egy éjszakára.

    Minél tovább pácolódik a csirke, annál intenzívebb lesz az íze. Ha időd engedi, hagyd akár 24 órán át a hűtőben.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Helyezd a bepácolt csirkét és a pác összes hozzávalóját egy nagy sütőtálba.

    Használj olyan sütőtálat, amiben a csirke kényelmesen elfér egy rétegben, hogy egyenletesen süljön.

    4

    Öntsd rá a fehérbort, és szórd meg barna cukorral a csirkedarabok tetejét, hogy sütés közben karamellizálódjon.

    A száraz fehérbor a legjobb választás ehhez az ételhez, de ha nincs otthon, használhatsz egy kis csirkealaplevet is.

    5

    Süsd a csirkét 45-50 percig, amíg aranybarna lesz, és a hús omlósan puha. Közben időnként locsold meg a tepsiben lévő szafttal, hogy szaftos maradjon.

    Ha a csirke túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával a sütés vége felé.

    6

    Tálalás előtt szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel. Kínálj mellé párolt rizst vagy friss salátát.

    A petrezselyem helyett használhatsz más friss zöldfűszert is, például koriandert vagy mentát, az ízlésednek megfelelően.