Chicken nuggets tálalva ropogós aranybarna bundával

Chicken nuggets

A chicken nuggets az amerikai gyorsételek egyik legismertebb és legkedveltebb fogása, amelyet világszerte szeretnek. Az aranybarna, ropogós bunda és a szaftos csirkefalatkák tökéletes kombinációja minden korosztály számára vonzó. Ez a recept segít otthon elkészíteni a klasszikus nuggets-et, amely nemcsak egyszerű, de sokkal egészségesebb is, mint a bolti változat. Kiváló választás családi étkezésekhez vagy gyerekek születésnapi bulijára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
100 g Liszt
2 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa
1 csipet
1 csipet Bors
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg és tisztítsd meg a csirkemellet, majd vágd kisebb falatnyi darabokra.

    A nuggetsek akkor lesznek a legfinomabbak, ha a csirkemell darabok egyforma méretűek, így egyenletesen sülnek meg.

    2

    Sózd és borsozd meg a csirkedarabokat ízlés szerint.

    A só és bors mellett használhatsz fokhagymaport, hagymaport vagy pirospaprikát is a még ízletesebb nuggetsekért.

    3

    Készítsd elő a panírozáshoz szükséges hozzávalókat: az egyik tálba tedd a lisztet, a másikba a felvert tojásokat, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát.

    A zsemlemorzsába keverhetsz reszelt parmezánt vagy más kemény sajtot a gazdagabb ízért. A lisztet is fűszerezheted.

    4

    Forgasd meg a csirkedarabokat először a lisztben, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában, hogy egyenletes bevonatot kapjanak.

    A panírozás során figyelj arra, hogy a csirkedarabokat alaposan befedje a liszt, a tojás és a zsemlemorzsa, hogy a panír ne váljon le sütés közben. A liszt segít a tojásnak megtapadni.

    5

    Hevíts fel egy serpenyőben olajat közepes-magas lángon. Süsd meg a panírozott csirkedarabokat aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt mindkét oldalukon.

    Az olajnak elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy a panír ropogósra süljön, de ne legyen túl forró, mert akkor a csirke nem sül át teljesen. Ha sok nuggetset sütsz, érdemes több részletben sütni, hogy az olaj hőmérséklete ne csökkenjen le.

    6

    Tedd a megsült nuggets-eket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A papírtörlő helyett használhatsz rácsot is, így a nuggets-ek alja is ropogós marad.

    7

    Tálald frissen, például ketchup vagy más mártogatós kíséretében.

    A nuggetseket kínálhatod majonézzel, mustárral, barbecue szósszal vagy akár édes-savanyú szósszal is.