A tortillákat kis darabokra vágjuk, majd forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük őket.
Ügyelj arra, hogy a tortillák ne égjenek meg, inkább kevésbé forró olajban süsd őket, hogy ropogósak legyenek.
A paradicsomot, hagymát és zöld chili paprikát apróra vágjuk. Egy serpenyőben, olívaolajban megpirítjuk a zöldségeket, amíg a paradicsom megpuhul.
A zöld chili paprikától függően állíthatod a fűszerességet. Ha enyhébb ízt szeretnél, válassz kevésbé csípős chilit.
A kész zöldségpürét hozzáadjuk a sült tortillákhoz, majd összekeverjük őket, hogy a tortilla darabok bevonódjanak a paradicsomos szószban.
Ha még ropogósabb chilaquiles-t szeretnél, ne keverd össze teljesen a szószt a tortillákkal, hagyj benne kis ropogós darabokat.
Egy másik serpenyőben a tojásokat tükörtojásra sütjük.
A tojásokat úgy sütjük, hogy a sárgája még folyós maradjon, ez adja meg a gazdag ízt.
A chilaquiles tálra szedését követően a tetejére helyezzük a tükörtojást, az avokádót szeletekre vágva, a feta sajtot és a zöld olajbogyót.
Ha szeretnéd, a chilaquiles tálat korianderrel is díszítheted, hogy még frissebb ízvilágot kapjon.
Tálalás előtt egy kis friss lime levet is csavarhatunk rá, hogy még ízesebbé váljon.
A lime lé friss, citrusos íze remekül kiemeli a fűszeres szószokat és az avokádó krémességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.