Friss chilaquiles con aguacate tálalva, avokádóval és tükörtojással

Chilaquiles con aguacate

A chilaquiles egy hagyományos mexikói étel, amelyet általában reggelire fogyasztanak. Az avokádó és a tükörtojás gazdag, krémes ízével tökéletes reggeli ételként szolgál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Tortillák
2 ek. Olívaolaj
2 db Zöld chili
4 db Friss paradicsom
1 db Hagyma
1 csokor Cilantro
1 ek. Szezámolaj
2 db Avokádó
4 db Tojás
100 g Feta sajt
50 g Zöld olajbogyó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tortillákat kis darabokra vágjuk, majd forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük őket.

    Ügyelj arra, hogy a tortillák ne égjenek meg, inkább kevésbé forró olajban süsd őket, hogy ropogósak legyenek.

    2

    A paradicsomot, hagymát és zöld chili paprikát apróra vágjuk. Egy serpenyőben, olívaolajban megpirítjuk a zöldségeket, amíg a paradicsom megpuhul.

    A zöld chili paprikától függően állíthatod a fűszerességet. Ha enyhébb ízt szeretnél, válassz kevésbé csípős chilit.

    3

    A kész zöldségpürét hozzáadjuk a sült tortillákhoz, majd összekeverjük őket, hogy a tortilla darabok bevonódjanak a paradicsomos szószban.

    Ha még ropogósabb chilaquiles-t szeretnél, ne keverd össze teljesen a szószt a tortillákkal, hagyj benne kis ropogós darabokat.

    4

    Egy másik serpenyőben a tojásokat tükörtojásra sütjük.

    A tojásokat úgy sütjük, hogy a sárgája még folyós maradjon, ez adja meg a gazdag ízt.

    5

    A chilaquiles tálra szedését követően a tetejére helyezzük a tükörtojást, az avokádót szeletekre vágva, a feta sajtot és a zöld olajbogyót.

    Ha szeretnéd, a chilaquiles tálat korianderrel is díszítheted, hogy még frissebb ízvilágot kapjon.

    6

    Tálalás előtt egy kis friss lime levet is csavarhatunk rá, hogy még ízesebbé váljon.

    A lime lé friss, citrusos íze remekül kiemeli a fűszeres szószokat és az avokádó krémességét.