A tortillákat vágd kis négyzetekre vagy csíkokra, majd süsd meg egy serpenyőben olívaolajon, amíg ropogósak nem lesznek.
A tortilla csíkokat egyszerre is sütheted, de ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, hanem szépen ropogósra piruljanak.
A csirkehúst tedd egy tálba, majd öntsd rá az enchilada szószt és keverd jól össze, hogy a hús jól átjárja a szósz íze.
Ha nincs kész enchilada szósz, készítheted házilag is paradicsommal, chilivel, hagymával és fokhagymával.
A hagymát vágd apróra és pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajon, amíg üvegesedni nem kezd.
A hagyma karamellizálódása javítja az étel ízét, de ügyelj arra, hogy ne piruljon túl.
A sült tortilla csíkokat tedd egy tálba, majd öntsd rá a csirkehúsos enchilada szószt, és jól keverd össze.
Ne hagyd, hogy a tortilla csíkok túl hosszú ideig ázzanak, mert elveszíthetik a ropogósságukat.
Tálald a chilaquiles-t, és díszítsd fel reszelt sajttal, friss korianderrel, avokádó szeletekkel, lime lével és tejföllel.
Az avokádó és a lime lé frissességet ad az ételnek, míg a tejföl krémessé teszi.
Friss borssal szórd meg, hogy még ínycsiklandóbbá tedd a fogást.
A bors hozzáadásával egy kis friss csípősséget érhetsz el, ami még ízesebbé teszi az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.