Chilaquiles con carne enchilada, tortilla csíkok, enchilada szósz, csirkehús, avokádó, sajt és koriander díszítéssel

Chilaquiles con carne enchilada

A chilaquiles egy hagyományos mexikói étel, amelyet általában reggelire fogyasztanak. Az étel alapja a ropogós tortilla, amelyet enchilada szósszal, csirkehússal és friss hozzávalókkal tálalnak. A chilaquiles con carne enchilada egy gazdag, fűszeres változata, amely tökéletes reggeli étel, különösen a hosszú napok kezdetén. A lime és az avokádó frissességet ad a fogásnak, míg a sajt és a tejföl krémessé teszik az ízélményt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirkehús (főtt, apróra vágott)
6 db Tortilla
200 ml Enchilada szósz
1 db Avokádó
1 db Hagyma
1 csokor Friss koriander
100 g Sajt (reszelt)
3 ek. Tejföl
2 ek. Olívaolaj
1 db Lime lé
0.25 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tortillákat vágd kis négyzetekre vagy csíkokra, majd süsd meg egy serpenyőben olívaolajon, amíg ropogósak nem lesznek.

    A tortilla csíkokat egyszerre is sütheted, de ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, hanem szépen ropogósra piruljanak.

    2

    A csirkehúst tedd egy tálba, majd öntsd rá az enchilada szószt és keverd jól össze, hogy a hús jól átjárja a szósz íze.

    Ha nincs kész enchilada szósz, készítheted házilag is paradicsommal, chilivel, hagymával és fokhagymával.

    3

    A hagymát vágd apróra és pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajon, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagyma karamellizálódása javítja az étel ízét, de ügyelj arra, hogy ne piruljon túl.

    4

    A sült tortilla csíkokat tedd egy tálba, majd öntsd rá a csirkehúsos enchilada szószt, és jól keverd össze.

    Ne hagyd, hogy a tortilla csíkok túl hosszú ideig ázzanak, mert elveszíthetik a ropogósságukat.

    5

    Tálald a chilaquiles-t, és díszítsd fel reszelt sajttal, friss korianderrel, avokádó szeletekkel, lime lével és tejföllel.

    Az avokádó és a lime lé frissességet ad az ételnek, míg a tejföl krémessé teszi.

    6

    Friss borssal szórd meg, hogy még ínycsiklandóbbá tedd a fogást.

    A bors hozzáadásával egy kis friss csípősséget érhetsz el, ami még ízesebbé teszi az ételt.