Chilenai empanada de pino tálalva, aranybarna színben

Chilenai empanada de pino

A Chilenai empanada de pino a chilei konyha egyik klasszikus étele. A marhahús, a tojás és az olajbogyó kombinációja egy igazán gazdag ízélményt nyújt. Ezt az ételt gyakran fogyasztják különleges alkalmakra, és igazi ínycsiklandó étel, amely tökéletes egy kiadós étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Marhahús (darálva)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
tk. Kömény
tk. Paprika
1 tk. Oregano
1 db Tojás
10 db Olajbogyó
1 ág Rozmaring
8 lap Empanada tészta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben olajon megpirítjuk.

    Ha a hagymát fokozatosan pirítjuk, szép aranybarna színt kapunk, ami gazdagítja az ízt.

    2

    A fokhagymát is hozzáadjuk, majd következik a darált marhahús. Addig sütjük, amíg a hús el nem éri a kívánt barnaságot.

    Ha a hús túl zsíros, a felesleges zsiradékot leönthetjük.

    3

    Fűszerezzük a húsos keveréket köménnyel, paprikával és oregánóval. Alaposan keverjük össze.

    A fűszerek ízesítésekor ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túl erősek, hogy ne nyomják el a többi ízt.

    4

    Tegyük hozzá az olajbogyót és a felvert tojást, majd jól keverjük el. Hagyjuk kihűlni.

    A főtt tojást apróra is vághatjuk, hogy jobban eloszoljon a töltelékben.

    5

    Mivel a tészta empanadákhoz nem túl vékony, ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sok töltelék, mert akkor nehezebb lezárni őket.

    A tésztát nem szabad túl vastagon kinyújtani, hogy könnyedén lehessen formázni és sütni.

    6

    Töltsük meg az empanadát a hűlt töltelékkel, majd hajtsuk össze és szorosan zárjuk le a széleit.

    A szélek lezárásához a tésztát egy villával is megnyomhatjuk.

    7

    Olajban, közepes lángon süssük meg az empanadákat, amíg aranybarna színűek lesznek.

    Ha nem szeretnénk olajban sütni, akkor a sütőben is megpiríthatjuk őket, 180 fokon 20-25 percig.