A hagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben olajon megpirítjuk.
Ha a hagymát fokozatosan pirítjuk, szép aranybarna színt kapunk, ami gazdagítja az ízt.
A fokhagymát is hozzáadjuk, majd következik a darált marhahús. Addig sütjük, amíg a hús el nem éri a kívánt barnaságot.
Ha a hús túl zsíros, a felesleges zsiradékot leönthetjük.
Fűszerezzük a húsos keveréket köménnyel, paprikával és oregánóval. Alaposan keverjük össze.
A fűszerek ízesítésekor ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túl erősek, hogy ne nyomják el a többi ízt.
Tegyük hozzá az olajbogyót és a felvert tojást, majd jól keverjük el. Hagyjuk kihűlni.
A főtt tojást apróra is vághatjuk, hogy jobban eloszoljon a töltelékben.
Mivel a tészta empanadákhoz nem túl vékony, ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sok töltelék, mert akkor nehezebb lezárni őket.
A tésztát nem szabad túl vastagon kinyújtani, hogy könnyedén lehessen formázni és sütni.
Töltsük meg az empanadát a hűlt töltelékkel, majd hajtsuk össze és szorosan zárjuk le a széleit.
A szélek lezárásához a tésztát egy villával is megnyomhatjuk.
Olajban, közepes lángon süssük meg az empanadákat, amíg aranybarna színűek lesznek.
Ha nem szeretnénk olajban sütni, akkor a sütőben is megpiríthatjuk őket, 180 fokon 20-25 percig.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.