Chingri bhuna garam masalával, indiai fűszeres shrimp étel mandulával

Chingri bhuna garam masalával

A Chingri bhuna, egy klasszikus indiai étel, amely különösen a Bengáli konyhában népszerű. Az étel gazdag fűszerekben, és a garam masala adja meg a karakterét. A hozzáadott pisztácia finom, diós ízt kölcsönöz az ételnek, miközben a fűszerek és a koriander frissességet biztosítanak. A Chingri bhuna tökéletes kísérője lehet a friss naan kenyérnek vagy egy adag párolt rizsnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pisztácia
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 ek. Garam masala
2 ek. Gyömbér
1 db Chili
2 ek. Kókuszolaj
1 tk.
1 csokor Friss koriander
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát hámozd meg, és apróra vágd. A fokhagymát is pucold meg, és vágd finomra. A gyömbért hámozd meg, majd reszeld le.

    A gyömbért mindig frissen reszelve add a főzéshez, mert sokkal intenzívebb íze van, mint a szárítottnak.

    2

    A kókuszolajat hevítsd egy nagy serpenyőben, és add hozzá a hagymát. Pirítsd üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsd tovább 2-3 percig.

    A hagymát lassan pirítsd, hogy édes és karamellizált ízt kapjon, és ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a garam masalát és a felaprított chilit, majd keverd el. Pár másodpercig pirítsd őket, hogy az illatok felszabaduljanak.

    A garam masala erősen fűszeres, ezért figyelj, hogy ne égjen meg. Ha szükséges, kis vízzel is felöntheted.

    4

    A konyhai robotgéppel vagy kézi aprítóval zúzd le a pisztáciát durvára, majd add hozzá a serpenyőhöz. Keverd össze jól, és hagyd pár percig sülni.

    A pisztácia hozzáadása extra gazdag ízt ad a fogásnak. Ha túl finomra pörkölöd, a fűszerek elveszhetnek az ízben.

    5

    Ha már jól összekeveredtek az összetevők, önts hozzá egy kevés vizet, hogy szószt képezz. Sózd ízlés szerint, és hagyd, hogy a fűszerek jól összeérjenek.

    Ha a szósz túl sűrű, egy kis vizet vagy kókusztejet is adhatunk hozzá, hogy krémesebb legyen.

    6

    Miután elkészült a szósz, add hozzá a friss koriandert és egy kevés citromlevet, hogy friss ízt adj neki.

    A citromlé segít kiemelni a fűszerek és a pisztácia gazdag ízét, így frissítő hatása lesz.

    7

    Tálald a Chingri bhuna garam masalával melegen, grillezett húsokkal, naan kenyérrel vagy rizzsel.

    A friss koriander és a citromlé tálalás előtt való hozzáadása friss és élénk ízt biztosít.