Chingri bhuna paradicsommal, friss korianderrel tálalva

Chingri bhuna paradicsommal

A Chingri bhuna paradicsommal egy klasszikus indiai étel, amely a fűszeres rák és a friss paradicsom tökéletes egyesítését kínálja. A bhuna technika, amely során a fűszereket és az alapanyagokat együtt pirítják, lehetővé teszi, hogy az ízek mélyebbek és gazdagabbak legyenek. A paradicsom enyhén savanyú íze tökéletesen kiegészíti a rák édes húsát, és a fűszerek mindezt még ínycsiklandóbbá teszik. Az étel egy remek választás azok számára, akik szeretnék kipróbálni a klasszikus indiai ízvilágot otthon is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Rák (tisztított)
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss gyömbér
3 db Friss paradicsom
3 ek. Sütőolaj
1 tk. Pirospaprika
1 tk. Kömény
0.5 tk. Kurkumapor
1 tk.
0.25 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rákokat alaposan tisztítsd meg, ha még nem készítették el. Tedd félre.

    Ha friss rákot használsz, ügyelj arra, hogy eltávolítsd a fejüket és a héjukat, hogy ne legyenek szálkásak.

    2

    A hagymát, fokhagymát és a friss gyömbért vágd apróra. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg a hagymát, amíg üveges nem lesz.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert az égéskor keserűvé válik.

    3

    Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsd őket egy-két percig, amíg illatosak nem lesznek.

    Ha szereted a fűszeres ízeket, adj hozzá egy kis friss chili paprikát is a pirításhoz!

    4

    A paradicsomokat vágd apróra, és add hozzá a hagymás keverékhez. Főzd őket 5-7 percig, amíg a paradicsom levet enged és jól összeér a fűszerekkel.

    A paradicsomot kicsit először puhíthatod, hogy több levet engedjen, így gazdagabb lesz az étel.

    5

    Add hozzá a pirospaprikát, a köményt és a kurkumát, majd keverd el alaposan.

    A fűszerek segítenek kiemelni a rák édes, sós ízét és gazdagabbá teszik a szószt.

    6

    Most add hozzá a rákokat, és főzd őket 5-7 percig, amíg a hús teljesen átsül és a szósz sűrűsödni kezd.

    A rákoknak nem kell túl sokáig főzniük, különben kiszáradnak. Figyelj arra, hogy ne főzd túl!

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve, és egy szelet lime-mal.

    A lime frissessége és a koriander zöldje igazán feldobja az étel ízét.