A rákokat alaposan tisztítsd meg, ha még nem készítették el. Tedd félre.
Ha friss rákot használsz, ügyelj arra, hogy eltávolítsd a fejüket és a héjukat, hogy ne legyenek szálkásak.
A hagymát, fokhagymát és a friss gyömbért vágd apróra. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg a hagymát, amíg üveges nem lesz.
Ne pirítsd túl a hagymát, mert az égéskor keserűvé válik.
Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsd őket egy-két percig, amíg illatosak nem lesznek.
Ha szereted a fűszeres ízeket, adj hozzá egy kis friss chili paprikát is a pirításhoz!
A paradicsomokat vágd apróra, és add hozzá a hagymás keverékhez. Főzd őket 5-7 percig, amíg a paradicsom levet enged és jól összeér a fűszerekkel.
A paradicsomot kicsit először puhíthatod, hogy több levet engedjen, így gazdagabb lesz az étel.
Add hozzá a pirospaprikát, a köményt és a kurkumát, majd keverd el alaposan.
A fűszerek segítenek kiemelni a rák édes, sós ízét és gazdagabbá teszik a szószt.
Most add hozzá a rákokat, és főzd őket 5-7 percig, amíg a hús teljesen átsül és a szósz sűrűsödni kezd.
A rákoknak nem kell túl sokáig főzniük, különben kiszáradnak. Figyelj arra, hogy ne főzd túl!
Tálald friss korianderrel díszítve, és egy szelet lime-mal.
A lime frissessége és a koriander zöldje igazán feldobja az étel ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.