Chirashi tál szójaszósszal és friss zöldségekkel tálalva

Chirashi szójaszósszal

A Chirashi szójaszósszal egy frissítő japán étel, amely tökéletes választás mindazok számára, akik egy könnyed étkezésre vágynak. Az étel rizs alapú, és friss tonhallal, uborkával és avokádóval van tálalva, amelyek harmonikusan kiegészítik a rizses alapot. A szójaszósz különleges ízt ad az ételnek, és az ízek tökéletes egyensúlyát hozza létre. A Chirashi szójaszósszal nemcsak ízletes, hanem rendkívül frissítő étkezési lehetőség is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Friss tonhal (sushira)
200 g Rizs
3 ek. Rizsecet
1 tk. Cukor
0.5 tk.
1 db Friss uborka
1 db Friss avokádó
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Törött szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd főzd meg a szokásos módon. Ha kész, hagyd kihűlni.

    A rizs legyen enyhén ragacsos, hogy jól tapadjon a többi összetevőhöz.

    2

    A rizsecetet, cukrot és sót egy kis edényben melegítsd össze, amíg a cukor fel nem oldódik.

    A keveréket ne forrald, csak melegítsd fel, hogy elolvadjon a cukor. A keverék adja meg a rizs savanykás ízét.

    3

    A kész rizst egy tálba helyezd, és öntsd rá a kész ecetes keveréket. Jól keverd össze, hogy a rizs minden egyes szemét átjárja az íz.

    A rizs hűlésével egyre jobb lesz az íze, így nem kell túl gyorsan tálalni, hagyjuk egy kicsit pihenni.

    4

    A tonhalat vágd vékony szeletekre, vagy ha szeretnéd, kisebb kockákra is vághatod.

    A tonhal legyen friss, és sushira alkalmas minőségű, hogy élvezetes legyen az étel.

    5

    Az uborkát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy julienne-re.

    Ne vágd túl vastagra, hogy jól passzoljon a többi hozzávalóhoz.

    6

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és vágd vékony szeletekre.

    Az avokádó édes íze remekül kiegészíti a tonhal sós ízét.

    7

    A tálaláshoz egy tálban helyezd el a kihűlt rizst, majd tedd rá a szeletelt tonhalat, uborkát és avokádót.

    A tálaláskor ügyelj arra, hogy a rizs és a zöldségek színesek és esztétikusak legyenek.

    8

    Öntsd rá a szójaszószt, és szórd meg törött szezámmaggal.

    A szójaszósz íze kiemeli a friss tonhalat és a zöldségeket, míg a szezámmag hozzáad egy kis ropogós textúrát.