Chonggak kimchi, kicsi retek, chili porral és fokhagymával tálalva

Chonggak kimchi - egész kicsi retek kimchi

A Chonggak kimchi a koreai konyha egyik tradicionális étele, amelyet a régi időkben a helyi farmokon készítettek. Az étel fő alapanyaga a kicsi, friss retek, amely egyedi textúrával és friss ízzel rendelkezik. Az étel sajátos íze és erjedési folyamata miatt Koreában nemcsak étkezés közben, hanem minden étkezés előtt fogyasztják. A recept a klasszikus kimchi-k közé tartozik, amelyet a koreai háztartásokban gyakran készítenek.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Chonggak retek (kicsi retek)
2 ek.
1 l Víz
3 ek. Koreai chili por
3 gerezd Nekem a fokhagyma és gyömbér
2 ek. Hal szósz
2 ek. Édes rizsliszt
1 ek. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kicsi retekeket jól mosd meg, majd vágd le a gyökér végét, és hagyd meg a tetejét. Sózd meg a retket, és hagyd állni 2-3 órán át.

    A retekek szárítását és sózásától a víz kiengedésével segítesz abban, hogy a kimchi finomabb legyen, és jól be tudja szívni a fűszereket.

    2

    Készíts egy rizslisztből készült pasztát, az édes rizslisztet főzd meg egy kevés vízben, és forrald fel, amíg sűrűsödik.

    Ne hagyd, hogy a rizsliszt túlságosan besűrűsödjön. A cél, hogy egy kenhető, de nem túl sűrű pasztát kapj.

    3

    A főtt rizsliszthez add hozzá a koreai chili port, a hal szószt, a cukrot, a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd jól össze, hogy egy sima pasztát kapj.

    A chili mennyisége attól függ, hogy mennyire szeretnéd fűszeresnek az ételt. Próbálj ki egy kevesebb chili port, majd ízlés szerint növeld.

    4

    A pasztát óvatosan kend a megtisztított retekekre, ügyelve arra, hogy minden retek jól át legyen vonva a fűszeres keverékkel.

    Használj kesztyűt, mivel a koreai chili por erőteljesen piros, és nehezen jön le a bőrről.

    5

    Miután minden retek megkapta a fűszeres pasztát, tedd őket egy tiszta üvegedénybe, és hagyd állni 2-3 napig, hogy a fűszerek jól összeérjenek.

    A kimchi gyorsan elkezd erjedni, ezért ügyelj arra, hogy hűvös helyen tárold, hogy ne erjedjen túl gyorsan.

    6

    Ha a kívánt savanyú ízt elérte, tálald hidegen, és fogyaszd egy hagyományos koreai étkezés részeként.

    A kimchi hűtve még jobb ízű lesz, és tovább tart.