Churros karamellel, karamellás mártással tálalva

Churros karamellel

A churros eredetileg Spanyolországból származik, és az egyik legismertebb desszert a világon. A churrosokat hagyományosan reggelire vagy uzsonnára fogyasztják, gyakran csokoládé mártással. A karamellás churros egy újabb variáció, amely a gazdag karamell ízével gazdagítja a desszertet. Az étel története évszázadokra nyúlik vissza, és az egész világon népszerű desszertté vált.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
250 ml Víz
2 ek. Cukor
1 csipet
50 ml Olaj
1 db Tojás
100 g Cukor
1 tk. Fahéj
100 ml Tejszín
50 g Vaj
100 g Barna cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vizet, a cukrot és a sót tedd egy lábasba, majd forrald fel. Add hozzá az olajat, és keverd össze.

    Ne hagyd, hogy a cukor feloldódása előtt felforrjon, mert leéghet.

    2

    Amikor felforrt, add hozzá a lisztet, és folyamatosan keverd, amíg a tészta össze nem áll és el nem kezd leválni az edény faláról.

    Ne aggódj, ha a tészta ragadósnak tűnik, ezt a következő lépésekben rendbe hozzuk.

    3

    Húzd le a tésztát a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Ezután egyenként add hozzá a tojást, alaposan elkeverve minden hozzáadott tojás után.

    A tésztának simának és ragacsosnak kell lennie, de nem folyósnak. Ha túl kemény, adj hozzá egy kis vizet.

    4

    Tedd a tésztát egy nyomózsákba (vagy műanyag zacskóba, aminek levágod a sarkát), és formázz belőle kb. 10 cm hosszú csíkokat.

    A nyomózsákban a tésztát ne hagyd túl sokáig, hogy a benne lévő levegő ne okozzon hibákat a churros szerkezetében.

    5

    Fűts fel olajat egy mély serpenyőben vagy fritőzben. Amikor az olaj eléri a megfelelő hőmérsékletet (kb. 180°C), kezd el sütni a churrosokat.

    A megfelelő olajhőmérséklet elengedhetetlen, hogy a churros kívül ropogós, belül pedig puha legyen.

    6

    Süsd a churrosokat aranybarnára, majd tedd őket papírtörlőre, hogy felitassák a felesleges olajat.

    Süsd őket egyszerre 4-5 darabot, hogy elkerüld a túlzsúfoltságot, és egyenletesen süljenek.

    7

    Miután kisült az összes churros, keverd össze a fahéjat és a cukrot egy tányérban, majd forgasd bele a még meleg churrosokat.

    Ha igazán édes churrosra vágysz, szórd meg extra cukorral a tetejét.

    8

    Közben készítsd el a karamellát: a barna cukrot, tejszínt és vajat tedd egy lábasba, és forrald össze. Keverd, amíg a karamell el nem készül.

    Ne hagyd a karamellt túl sokáig a tűzön, hogy ne égjen meg.

    9

    Tálald a churrosokat melegen, karamellával tálalva.

    A karamell sűrűsödik, amikor kihűl, így tálalás előtt érdemes egy kicsit melegíteni.