Cơm tấm grillezett bordával, friss korianderrel díszítve

Cơm tấm grillezett bordával

A Cơm tấm egy tradicionális vietnámi étel, amely a vietnámi konyha egyik alapfogása. A rizst és a grillezett húst kombináló étel a helyi piacokon és éttermekben nagyon népszerű. A rizs fűszeres szósszal tálalva és a friss korianderrel díszítve mindig friss, gazdag ízélményt ad. Az étel könnyen variálható, különböző húsokkal, de a grillezett borda az egyik legismertebb változata.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Grillezett sertésborda
300 g Rizs (Cơm tấm rizs)
2 szegfű Fokhagyma
3 ek. Hagymás szójaszósz
1 ek. Pálma cukor
1 ek. Friss koriander
1 ek. Citrusos ecet
200 ml Víz
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A grillezett bordát egy serpenyőben közepes hőmérsékleten melegítsd fel, hogy a hús bőre ropogósra süljön. Ha szükséges, egy kis olajat is használhatsz.

    A hús bőre a legfinomabb, ha az utolsó pár percben magasabb hőfokon süsd, hogy ropogós legyen.

    2

    Közben készítsd el a rizst. A rizst öblítsd le hideg vízben, majd egy nagy lábasban főzd meg sós vízben, körülbelül 15-20 perc alatt.

    A rizst mindig öblítsd át alaposan, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat és a felesleges keményítőt.

    3

    A szószhoz keverd össze a hagymás szójaszószt, pálma cukrot, citrusos ecetet, vízet és a zúzott fokhagymát, majd forrald fel, és főzd alacsony lángon 5-6 percig, amíg kissé besűrűsödik.

    A szójaszósz és az ecet keveréke segít a húsnak egy gazdag, édes-savanyú ízt adni.

    4

    Amikor a rizs elkészült, öntsd egy tálba, és öntsd rá a kész szószt. Keverd el, hogy a rizs minden szemét bevonja a szósszal.

    Ha szeretnéd, a rizst díszítheted egy kis szezámmaggal, hogy extra ropogós textúrát adj az ételhez.

    5

    Tálald a grillt bordát a rizs tetején, és szórd meg friss korianderrel.

    A friss koriander és a szezámmag adja az étel frissességét, és szép színt is ad.