A grillezett bordát egy serpenyőben közepes hőmérsékleten melegítsd fel, hogy a hús bőre ropogósra süljön. Ha szükséges, egy kis olajat is használhatsz.
A hús bőre a legfinomabb, ha az utolsó pár percben magasabb hőfokon süsd, hogy ropogós legyen.
Közben készítsd el a rizst. A rizst öblítsd le hideg vízben, majd egy nagy lábasban főzd meg sós vízben, körülbelül 15-20 perc alatt.
A rizst mindig öblítsd át alaposan, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat és a felesleges keményítőt.
A szószhoz keverd össze a hagymás szójaszószt, pálma cukrot, citrusos ecetet, vízet és a zúzott fokhagymát, majd forrald fel, és főzd alacsony lángon 5-6 percig, amíg kissé besűrűsödik.
A szójaszósz és az ecet keveréke segít a húsnak egy gazdag, édes-savanyú ízt adni.
Amikor a rizs elkészült, öntsd egy tálba, és öntsd rá a kész szószt. Keverd el, hogy a rizs minden szemét bevonja a szósszal.
Ha szeretnéd, a rizst díszítheted egy kis szezámmaggal, hogy extra ropogós textúrát adj az ételhez.
Tálald a grillt bordát a rizs tetején, és szórd meg friss korianderrel.
A friss koriander és a szezámmag adja az étel frissességét, és szép színt is ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.