A halfiléket alaposan mosd meg és szárítsd meg papírtörlővel, hogy ne legyenek nedvesek.
A száraz halfilék könnyebben átsülnek, és nem fognak a serpenyőben szétválni.
A fokhagymát hámozd meg és vágd finomra.
A fokhagyma finomra vágása biztosítja, hogy a szósz íze jól érvényesüljön.
A citromot vágd félbe és facsard ki a levét, majd tedd félre.
A friss citromlé nemcsak ízesíti a halat, hanem segít megőrizni annak frissességét és enyhíti a halak erősebb ízét.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a finomra vágott fokhagymát, és pirítsd meg egy percig.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat. Csak aranybarnára pirítsd.
Helyezd a halfiléket a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg szépen meg nem pirulnak és átsülnek.
A halat soha ne zsúfolj túl a serpenyőbe, mert akkor nem sül egyenletesen.
Miután a hal megsült, locsold meg a citromlével, és ízesítsd sóval, borssal, majd szórd meg friss petrezselyemmel.
A citrom és petrezselyem frissítő ízt ad a sült halnak, és fokozza az étel színét is.
Tálald az ételt friss salátával, köretként pedig ajánlhatunk például párolt zöldségeket vagy egy adag rizzsel.
Ez a sült hal ideális könnyű, egészséges étkezéshez, és remek választás gyors vacsorához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.