Coucou sült hal citromos és fokhagymás szószban, friss petrezselyemmel megszórva

Coucou sült hallal

A Coucou hal, más néven a mediterrán hal, a friss ízek és könnyű textúra kedvelőinek igazi csemegéje. A sült hal étel a mediterrán konyha egyik alapvető fogása, amelyet gyakran citrommal és fokhagymával ízesítenek, hogy kiemeljék a hal friss, enyhén sós ízét. A Coucou sült hal receptje tökéletes választás a tavaszi és nyári hónapokban, mivel könnyű, friss és gyorsan elkészíthető étel. Képzeld el, hogy a hal a serpenyőben aranybarnára sül, miközben a fokhagyma illata körbeleng, és a citrom frissítő íze átjárja az ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Coucou hal filé
1 db Citrom
3 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss petrezselyem
0.5 tk.
0.25 tk. Frissen őrölt fekete bors
0.5 tk. Tengeri só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfiléket alaposan mosd meg és szárítsd meg papírtörlővel, hogy ne legyenek nedvesek.

    A száraz halfilék könnyebben átsülnek, és nem fognak a serpenyőben szétválni.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és vágd finomra.

    A fokhagyma finomra vágása biztosítja, hogy a szósz íze jól érvényesüljön.

    3

    A citromot vágd félbe és facsard ki a levét, majd tedd félre.

    A friss citromlé nemcsak ízesíti a halat, hanem segít megőrizni annak frissességét és enyhíti a halak erősebb ízét.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a finomra vágott fokhagymát, és pirítsd meg egy percig.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat. Csak aranybarnára pirítsd.

    5

    Helyezd a halfiléket a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg szépen meg nem pirulnak és átsülnek.

    A halat soha ne zsúfolj túl a serpenyőbe, mert akkor nem sül egyenletesen.

    6

    Miután a hal megsült, locsold meg a citromlével, és ízesítsd sóval, borssal, majd szórd meg friss petrezselyemmel.

    A citrom és petrezselyem frissítő ízt ad a sült halnak, és fokozza az étel színét is.

    7

    Tálald az ételt friss salátával, köretként pedig ajánlhatunk például párolt zöldségeket vagy egy adag rizzsel.

    Ez a sült hal ideális könnyű, egészséges étkezéshez, és remek választás gyors vacsorához.