Coxinha csípős szósszal, ropogós és ínycsiklandó brazil étel

Coxinha csípős szósszal

A Coxinha egy tradicionális brazil étel, amit gyakran készítenek rendezvényekre és ünnepekre. Az étel alapja a csirkehús és a krumplipüré, amely ropogós, aranybarna tésztába van csomagolva. A Coxinha nevét a csirkecombok formájáról kapta. A csípős szósszal való tálalás igazán különlegessé teszi ezt az ételt, így egy egyszerű, de ínycsiklandó étkezést kapunk. A recept tökéletes választás egy brazil tematikájú étkezéshez vagy egy baráti összejövetelhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (darálva)
300 g Főtt burgonya
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
50 g Sajt (opcionális)
1 tk.
0.5 tk. Bors
50 ml Csípős szósszal
100 g Panírozó morzsa
2 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt burgonyát törd össze egy tálban, hogy pürét kapj.

    Használj egy villát vagy egy krumplinyomót, hogy sima pürét kapj.

    2

    A csirkehúst, hagymát és fokhagymát egy serpenyőben az olívaolajban pirítsd meg, amíg a hús átsül és a hagyma üvegesedik.

    Ügyelj arra, hogy a csirkehús ne égjen meg, és mindig kevergesd a serpenyőben.

    3

    Add hozzá a pürésített burgonyát, sót és borsot a csirkehús keverékéhez, majd keverd jól össze.

    Ha szükséges, egy kis vízzel is hígíthatod a keveréket, hogy lágyabb legyen.

    4

    Formázz a tésztából kis golyókat, és azokat alakítsd kicsi kúp alakúra, hogy a Coxinha forma meglegyen.

    A golyókat egyforma méretűre formázd, hogy egyenletesen süljenek meg.

    5

    A formázott Coxinha darabokat forgasd meg a felvert tojásban, majd a panírozó morzsában.

    A panírozás során ügyelj arra, hogy teljesen befedje a morzsa, hogy ropogós legyen.

    6

    A kész Coxinhákat forró olajban süsd ki, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A megfelelő olajhőmérséklet a legfontosabb a tökéletes állag eléréséhez. Ha túl hideg az olaj, akkor a tészta szívja magába, ha túl forró, akkor megéghet.

    7

    Tálald a ropogós Coxinhákat csípős szósszal.

    A csípős szósz éles íze tökéletesen kiegészíti a Coxinha enyhe ízét.