Coxinha csĂ­pƑs szĂłsszal, ropogĂłs Ă©s Ă­nycsiklandĂł brazil Ă©tel

Coxinha csípƑs szósszal

A Coxinha egy tradicionĂĄlis brazil Ă©tel, amit gyakran kĂ©szĂ­tenek rendezvĂ©nyekre Ă©s ĂŒnnepekre. Az Ă©tel alapja a csirkehĂșs Ă©s a krumplipĂŒrĂ©, amely ropogĂłs, aranybarna tĂ©sztĂĄba van csomagolva. A Coxinha nevĂ©t a csirkecombok formĂĄjĂĄrĂłl kapta. A csĂ­pƑs szĂłsszal valĂł tĂĄlalĂĄs igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ© teszi ezt az Ă©telt, Ă­gy egy egyszerƱ, de Ă­nycsiklandĂł Ă©tkezĂ©st kapunk. A recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy brazil tematikĂĄjĂș Ă©tkezĂ©shez vagy egy barĂĄti összejövetelhez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g CsirkehĂșs (darĂĄlva)
⭕ 300 g FƑtt burgonya
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 50 g Sajt (opcionális)
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 50 ml CsípƑs szósszal
⭕ 100 g Panírozó morzsa
⭕ 2 db Tojás

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A fƑtt burgonyĂĄt törd össze egy tĂĄlban, hogy pĂŒrĂ©t kapj.

    HasznĂĄlj egy villĂĄt vagy egy krumplinyomĂłt, hogy sima pĂŒrĂ©t kapj.

    2

    A csirkehĂșst, hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt egy serpenyƑben az olĂ­vaolajban pirĂ­tsd meg, amĂ­g a hĂșs ĂĄtsĂŒl Ă©s a hagyma ĂŒvegesedik.

    Ügyelj arra, hogy a csirkehĂșs ne Ă©gjen meg, Ă©s mindig kevergesd a serpenyƑben.

    3

    Add hozzĂĄ a pĂŒrĂ©sĂ­tett burgonyĂĄt, sĂłt Ă©s borsot a csirkehĂșs keverĂ©kĂ©hez, majd keverd jĂłl össze.

    Ha szĂŒksĂ©ges, egy kis vĂ­zzel is hĂ­gĂ­thatod a keverĂ©ket, hogy lĂĄgyabb legyen.

    4

    FormĂĄzz a tĂ©sztĂĄbĂłl kis golyĂłkat, Ă©s azokat alakĂ­tsd kicsi kĂșp alakĂșra, hogy a Coxinha forma meglegyen.

    A golyĂłkat egyforma mĂ©retƱre formĂĄzd, hogy egyenletesen sĂŒljenek meg.

    5

    A formĂĄzott Coxinha darabokat forgasd meg a felvert tojĂĄsban, majd a panĂ­rozĂł morzsĂĄban.

    A panĂ­rozĂĄs sorĂĄn ĂŒgyelj arra, hogy teljesen befedje a morzsa, hogy ropogĂłs legyen.

    6

    A kĂ©sz CoxinhĂĄkat forrĂł olajban sĂŒsd ki, amĂ­g aranybarna Ă©s ropogĂłs nem lesz.

    A megfelelƑ olajhƑmĂ©rsĂ©klet a legfontosabb a tökĂ©letes ĂĄllag elĂ©rĂ©sĂ©hez. Ha tĂșl hideg az olaj, akkor a tĂ©szta szĂ­vja magĂĄba, ha tĂșl forrĂł, akkor megĂ©ghet.

    7

    Tálald a ropogós Coxinhákat csípƑs szósszal.

    A csĂ­pƑs szĂłsz Ă©les Ă­ze tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a Coxinha enyhe Ă­zĂ©t.