A főtt burgonyát törd össze egy tálban, hogy pürét kapj.
Használj egy villát vagy egy krumplinyomót, hogy sima pürét kapj.
A csirkehúst, hagymát és fokhagymát egy serpenyőben az olívaolajban pirítsd meg, amíg a hús átsül és a hagyma üvegesedik.
Ügyelj arra, hogy a csirkehús ne égjen meg, és mindig kevergesd a serpenyőben.
Add hozzá a pürésített burgonyát, sót és borsot a csirkehús keverékéhez, majd keverd jól össze.
Ha szükséges, egy kis vízzel is hígíthatod a keveréket, hogy lágyabb legyen.
Formázz a tésztából kis golyókat, és azokat alakítsd kicsi kúp alakúra, hogy a Coxinha forma meglegyen.
A golyókat egyforma méretűre formázd, hogy egyenletesen süljenek meg.
A formázott Coxinha darabokat forgasd meg a felvert tojásban, majd a panírozó morzsában.
A panírozás során ügyelj arra, hogy teljesen befedje a morzsa, hogy ropogós legyen.
A kész Coxinhákat forró olajban süsd ki, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A megfelelő olajhőmérséklet a legfontosabb a tökéletes állag eléréséhez. Ha túl hideg az olaj, akkor a tészta szívja magába, ha túl forró, akkor megéghet.
Tálald a ropogós Coxinhákat csípős szósszal.
A csípős szósz éles íze tökéletesen kiegészíti a Coxinha enyhe ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.