Mosd meg alaposan a cseresznyét, távolítsd el a szárát, és magozd ki. Tipp: Ha nincs cseresznye magozód, egy szívószál is megkönnyítheti a magok eltávolítását.
A cseresznye magozásánál figyelj, hogy minél kevesebb gyümölcshús vesszen kárba.
Egy közepes lábosba öntsd az alma cidert, add hozzá a mézet, a fahéjrudat és a szegfűszegeket. Keverd össze, hogy a méz feloldódjon.
A méz helyett használhatsz más édesítőt is, például barna cukrot vagy juharszirupot.
Add hozzá a kimagozott cseresznyét a lábosba, és közepes lángon melegítsd az italt. Tipp: Ne forrald fel, hogy a cseresznye gyümölcsös aromája és színe megmaradjon.
Ha fagyasztott cseresznyét használsz, azt is közvetlenül a lábosba teheted, nem kell előzetesen felolvasztani.
Adj hozzá 2 evőkanál frissen facsart citromlevet, amely kiegyensúlyozza az édességet és felfrissíti az ízeket.
A citromlé helyett használhatsz lime levet is, ha azt jobban szereted.
Keverd meg alaposan, és hagyd állni 5 percig a tűzről levéve, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés alatt fedd le a lábost, hogy az illóolajok ne párologjanak el.
Tálalás előtt szűrd le a cidert, és a cseresznyéket rendezd el dekorációként a poharakban. Díszítsd friss mentával.
A leszűrt cseresznyéket felhasználhatod más desszertekhez vagy süteményekhez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.