Cseresznyés cider tálalva pohárban

Cseresznyés cider

A cseresznyés cider egy igazán különleges ital, amely a nyári esték és az őszi napok kedvencévé válhat. A cseresznye édes íze és a fűszerek aromája tökéletes harmóniában egészítik ki egymást. Ez az ital ideális családi összejövetelekre, baráti találkozókra vagy egy nyugodt, otthoni estére is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss cseresznye
500 ml Alma cider
2 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
4 db Szegfűszeg
2 ek. Citromlé
1 ág Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan a cseresznyét, távolítsd el a szárát, és magozd ki. Tipp: Ha nincs cseresznye magozód, egy szívószál is megkönnyítheti a magok eltávolítását.

    A cseresznye magozásánál figyelj, hogy minél kevesebb gyümölcshús vesszen kárba.

    2

    Egy közepes lábosba öntsd az alma cidert, add hozzá a mézet, a fahéjrudat és a szegfűszegeket. Keverd össze, hogy a méz feloldódjon.

    A méz helyett használhatsz más édesítőt is, például barna cukrot vagy juharszirupot.

    3

    Add hozzá a kimagozott cseresznyét a lábosba, és közepes lángon melegítsd az italt. Tipp: Ne forrald fel, hogy a cseresznye gyümölcsös aromája és színe megmaradjon.

    Ha fagyasztott cseresznyét használsz, azt is közvetlenül a lábosba teheted, nem kell előzetesen felolvasztani.

    4

    Adj hozzá 2 evőkanál frissen facsart citromlevet, amely kiegyensúlyozza az édességet és felfrissíti az ízeket.

    A citromlé helyett használhatsz lime levet is, ha azt jobban szereted.

    5

    Keverd meg alaposan, és hagyd állni 5 percig a tűzről levéve, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés alatt fedd le a lábost, hogy az illóolajok ne párologjanak el.

    6

    Tálalás előtt szűrd le a cidert, és a cseresznyéket rendezd el dekorációként a poharakban. Díszítsd friss mentával.

    A leszűrt cseresznyéket felhasználhatod más desszertekhez vagy süteményekhez is.