A csirkecombokat tisztítsd meg, és több helyen vagdosd be a bőrös oldalukat, hogy a pác jobban átjárja.
A bevagdosás segít, hogy a pác mélyebben behatoljon a húsba, és egyenletesebben süljön meg.
Készítsd el a pácot: keverd össze a joghurtot, a tandoori masala fűszerkeveréket, a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, a citromlevet, és egy csipet sót.
Ha nincs tandoori masala fűszerkeveréked, helyettesítheted garam masalával, kurkumával, korianderrel és köménnyel.
Helyezd a csirkecombokat egy tálba, öntsd rájuk a pácot, és masszírozd bele alaposan. Fedd le, és hagyd pácolódni a hűtőben legalább 2 órán át, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted.
A hosszú pácolási idő biztosítja, hogy a csirkecombok ízletesek és omlósak legyenek.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és helyezd rá a pácolt csirkecombokat.
A sütőpapír megkönnyíti a takarítást.
Süsd a csirkecombokat 35-40 percig, amíg kívül aranybarna, belül pedig omlósan puha lesz. Félidőben fordítsd meg őket, hogy egyenletesen süljenek.
Ellenőrizd a hús belső hőmérsékletét. A csirke akkor van kész, ha a belső hőmérséklete eléri a 75°C-ot.
Tálald a tandoori csirkét melegen, friss salátával, naan kenyérrel vagy párolt rizzsel.
Kínálhatsz mellé joghurtos mártogatóst is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.