Csirke tikka masala curry tálalva rizzsel és friss korianderrel

Csirke tikka masala curry

A csirke tikka masala curry az egyik legismertebb és legkedveltebb indiai étel, amely a gazdag és fűszeres ízek tökéletes kombinációját nyújtja. A csirke tikka masala eredetileg Indiából származik, de ma már világszerte népszerű, és sokféle variációban elkészíthető. A curry szaftos, krémes és gazdag ízvilágot ad, amely tökéletesen passzol a fűszeres csirkéhez. Az étel gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így egy igazán különleges fogást varázsolhatsz az asztalra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
200 g Joghurt
2 ek. Vörös curry paszta
150 ml Tejszín
3 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 ág Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet kockázd fel, és keverd össze a joghurttal, fokhagymával, gyömbérrel, sóval, borssal, és 1 ek citromlével. Tedd a hűtőbe 30 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    A hosszabb pácolási idő intenzívebb ízeket eredményez.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a vörös curry pasztát. Pirítsd 1-2 percig, hogy a fűszerek felszabaduljanak.

    Vigyázz, hogy a curry paszta ne égjen meg, mert keserű lesz.

    3

    Add hozzá a marinated csirkemellet, és süsd meg minden oldalát, amíg a hús átsül és enyhén barna nem lesz.

    A húst ne süsd túl, mert kiszárad.

    4

    Öntsd hozzá a tejszínt, és hagyd, hogy a curry sűrűsödjön. Keverd jól össze, majd főzd 5-7 percig.

    Ha túl sűrű a curry, adj hozzá egy kevés vizet vagy húslevest.

    5

    Szórd meg friss korianderrel, és tálald főtt rizzsel vagy naan kenyérrel.

    Ha nem szereted a koriandert, használhatsz petrezselymet is.