Csirkés és sajtos ravioli vajas szósszal tálalva

Csirkés és sajtos ravioli

A csirkés és sajtos ravioli egy ínycsiklandó olasz étel, amely tökéletes választás, ha valami laktató és gazdag ételt szeretnél készíteni. A házi tészta és a gazdag csirkés, sajtos töltelék egyaránt biztosítja a finom textúrákat és ízeket. A friss parmezán és a vajas szósszal tálalt ravioli minden falata egy igazi ínycsiklandó élmény, amelyet érdemes kipróbálni a családnak vagy vendégeknek.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 50 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
3 db Tojás
5 g
200 g Csirkemell
100 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
1 gerezd Fokhagyma
15 ml Olívaolaj
30 g Vaj
5 g Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálba szitáld bele a lisztet, majd készíts egy mélyedést a közepébe. Üsd bele a tojásokat, add hozzá a sót, és kezd el összekeverni kézzel vagy villával.

    A liszt átszitálása segít, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.

    2

    Amikor a tészta kezd összeállni, tedd lisztezett felületre, és gyúrd addig, amíg sima és rugalmas nem lesz (kb. 10 perc). Fedd le és hagyd pihenni 30 percig.

    A pihentetés fontos, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen. Ne hagyd ki!

    3

    Közben készítsd el a tölteléket: a csirkemellet vágd apró darabokra, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg 5-6 percig, amíg átsül.

    A tölteléket előre elkészítheted, amíg a tészta pihen.

    4

    Add hozzá a reszelt mozzarellát és parmezánt, majd keverd össze jól. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A sajtok mennyiségét és arányát ízlés szerint változtathatod.

    5

    Nyújtsd ki a pihentetett tésztát vékonyra, majd egyenletes távolságban helyezz kis halmokat a csirkés-sajtos töltelékből az egyik felére. A tészta másik felét hajtsd rá, majd egy ravioli vágó vagy derelyevágó segítségével vágd ki a raviolikat.

    A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd, de vigyázz, hogy ne szakadjon el. Ha nincs ravioli vágód, használhatsz egy éles kést is.

    6

    Forralj fel egy nagy fazék sós vizet, majd főzd a raviolikat 3-4 percig, amíg feljönnek a víz tetejére. Szűrd le őket.

    Ne főzd túl a raviolikat, mert széteshetnek. Amint feljönnek a víz tetejére, azonnal szűrd le őket.

    7

    Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd forgasd meg benne a raviolikat, hogy enyhén megpiruljanak és átvegyék a vaj ízét.

    A vajjal való átforgatás finom ízt ad a ravioliknak.

    8

    Tálald a csirkés és sajtos raviolit vajas szósszal, és szórd meg frissen reszelt parmezánnal és apróra vágott petrezselyemmel.

    Kínáld azonnal, hogy a tészta ne száradjon ki.