Csirkés tészta krémes szósszal és friss zöldfűszerekkel megszórva

Csirkés tészta

A Csirkés tészta egy rendkívül népszerű, gyorsan elkészíthető étel, amely a rohanó hétköznapok ideális választása. Az ételben a szaftos csirkemell és a friss tészta találkozik, és mindezt egy gazdag, tejszínes szósz öleli körbe. A csirkés tészta remekül passzol a családi étkezésekhez, de akár egy baráti találkozóra is könnyen elkészíthető.

A recept egyszerű, de rendkívül ízletes. A tészta és a csirkehús kombinációja tökéletes harmóniát alkot, és bármilyen zöldség vagy fűszer hozzáadásával egyedivé varázsolható. A csirkés tészta egyike azoknak az ételeknek, amelyek az ízek gazdagsága és a gyors elkészíthetőség révén mindig nagy sikert aratnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
300 g Tészta (pl. penne)
400 g Csirkemell
2 ek. Vaj
2 gerezd Fokhagyma
200 ml Tejszín
100 g Reszelt sajt
1 tk Info
0.5 tk Bors
1 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát sós, forrásban lévő vízben al dente-re főzzük, majd leszűrjük.

    Az al dente azt jelenti, hogy a tészta még enyhén harapható, nem főtt szét teljesen. A főzővízbe tegyél bőven sót, hogy a tészta ízes legyen.

    2

    A csirkemellet csíkokra vágjuk, sóval és borssal fűszerezzük.

    A csirkemellet vágd egyenletes vastagságú csíkokra, hogy egyenletesen süljenek meg.

    3

    Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, és a csirkecsíkokat aranybarnára sütjük.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a csirke azonnal kérget kapjon, és ne főjön. Ne tegyél túl sok csirkét a serpenyőbe egyszerre, mert lehűti az olajat.

    4

    Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a vajat, majd pár percig együtt pirítjuk.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz. A vajtól krémesebb lesz a szósz.

    5

    Felöntjük a tejszínnel, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

    Használj zsírosabb tejszínt, hogy jobban besűrűsödjön. Ha nem sűrűsödik eléggé, egy kis liszttel vagy keményítővel sűrítheted.

    6

    Belekeverjük a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt teljesen elolvad.

    Használj jól olvadó sajtot, például parmezánt vagy cheddar-t. A sajtot reszeld finomra, hogy gyorsabban elolvadjon.

    7

    Hozzáadjuk a főtt tésztát, jól összekeverjük, és pár percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

    A tésztát közvetlenül a szószba tedd, amíg még forró, hogy jól bevonja a szósz.

    8

    Tálalás előtt aprított friss petrezselyemmel szórjuk meg.

    A petrezselyem frissességet és színt ad az ételnek.