Csülkös-káposztás calzone frissen sütve

Csülkös-káposztás calzone

A calzone az olasz konyha egyik legismertebb töltött pizzája, amelyet változatos töltelékekkel készítenek. Ez a csülkös-káposztás változat a magyar konyha jellegzetes ízeit hozza el, egy ropogós, aranybarna tésztában. A füstölt csülök gazdag, sós íze tökéletesen harmonizál a savanyú káposzta enyhe savasságával, míg a sajtok krémes textúrát adnak a tölteléknek. Ha szereted a magyaros ételeket, ezt a calzone-t mindenképp próbáld ki! Tipp: Ha még intenzívebb ízt szeretnél, egy kevés füstölt paprikát is adhatsz a töltelékhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
640 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
200 g Füstölt csülök
150 g Savanyú káposzta
150 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 ml Olívaolaj
1 tk. Őrölt kömény
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Ha bolti pizzatésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten 10 percig pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    A pizzatészta könnyebben nyújtható, ha nem hideg.

    2

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a pizzatésztát kb. 3-4 mm vastagságúra. Formázz belőle egy nagy kört, majd vágd két egyenlő részre.

    A lisztezett felületen nem ragad le a tészta.

    3

    A vöröshagymát aprítsd fel, és egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajon közepes lángon, amíg üveges lesz.

    Az üvegesre pirított hagyma édesebb ízt ad az ételnek.

    4

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és az őrölt köményt, majd pirítsd további 1 percig.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű lesz.

    5

    A füstölt csülköt vágd apró kockákra, és keverd hozzá a hagymás alaphoz.

    Ha nincs füstölt csülköd, használhatsz más füstölt húst is.

    6

    A savanyú káposztát öblítsd át hideg vízzel, majd csöpögtesd le, és add a csülökhöz. Fűszerezd sóval és borssal, majd pirítsd 3-4 percig.

    Az öblítés segít eltávolítani a káposzta savanyú ízét.

    7

    A mozzarellát reszeld le, és keverd össze a parmezánnal, majd add hozzá a csülkös-káposztás keverékhez.

    A mozzarella és a parmezán együtt finom ízt ad a tölteléknek.

    8

    A tölteléket helyezd a tészta egyik felére, majd hajtsd rá a másik felét. A széleket egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól lezárd a calzone-t.

    A villa segít lezárni a tésztát, így nem fog kifolyni a töltelék.

    9

    Egy kis tálban verd fel a tojást, majd kend meg vele a calzone tetejét, hogy szép aranybarnára süljön.

    A tojás szép színt ad a calzone-nak.

    10

    Helyezd a calzone-t sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy ne égjen meg.

    11

    Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tálald melegen.

    Az olívaolaj még ízletesebbé teszi a calzone-t.