Curry goat fűszeres mártással, gazdag és ínycsiklandó étel kókusztejjel és paradicsommal

Curry goat fűszeres mártással

A curry goat egy hagyományos karibi étel, amely a fűszeres kecskehúst kókusztejjel, paradicsommal és különféle fűszerekkel kombinálja. A curry egyébként a karibi konyha egyik alapvető fűszere, és szinte minden ételhez passzol. Az ételt eredetileg Jamaicában és más karibi szigeteken készítik, ahol a kecskehús rendkívül népszerű, és a fűszeres, gazdag mártásban a hús íze még inkább előtérbe kerül.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kecskehús (lehet bárány is)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger (friss gyömbér)
2 ek. Curry por
200 ml Kókusztej
300 ml Víz
2 db Paradicsom
1 csokor Koriander (friss)
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kecskehúst (vagy bárányt) vágd kisebb darabokra. A hús minél kisebb darabokra vágása gyorsítja a főzést és segíti az ízek összeérését.

    A hús zsírosabb részeit vágd le, hogy a curry ne legyen túl zsíros.

    2

    A vöröshagymát apróra vágd, a fokhagymát és a gyömbért reszeld finomra.

    A gyömbért és fokhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert keserűvé válhat, ha túlpirul.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd párold őket, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.

    A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy édesebb, karamellizált ízt kapjon.

    4

    Add hozzá a curry port és a fűszerpaprikát, és keverd jól össze, hogy a fűszerek kiadják az aromáikat. Pirítsd őket egy-két percig.

    A curry por és a fűszerpaprika különleges ízt ad a mártásnak. Az erősebb curry por extra fűszerességet adhat.

    5

    Most add hozzá a kecskehúst a serpenyőbe, és pirítsd 5-6 percig, amíg minden darab jól befedődik a fűszeres keverékkel.

    Ne siesd el ezt a lépést, hogy a hús jól átvegye a fűszerek ízét.

    6

    Add hozzá a kókusztejet, a vizet, és a felaprított paradicsomokat. Sózd és borsozd ízlés szerint. Főzd alacsony lángon, amíg a hús megpuhul (kb. 40-50 perc).

    A kókusztej krémessé és gazdaggá teszi a mártást, de ha a curry túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet.

    7

    Amikor a hús megpuhult, vedd le a tűzről, és szórd meg friss korianderrel. Tálald melegen, rizzsel vagy kenyérrel.

    A friss koriander friss, citrusos íze remekül kiegészíti a fűszeres curry ízét.