A marhahúst vágd vékony csíkokra. A sárgarépát, póréhagymát és krumplit hámozd meg, majd vágd fel őket egyenlő darabokra.
A hús vágásakor ügyelj arra, hogy a csíkok vékonyak legyenek, hogy gyorsabban átsüljenek és finom textúrát adjanak.
Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, és kezdd el pirítani a marhahúst, amíg a hús minden oldala enyhén megpirul.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a hús egyenletesen piruljon. Ha szükséges, dolgozz több adagban.
Add hozzá a sárgarépát, póréhagymát és a krumplit, és keverd őket össze a hússal. Pirítsd őket 5-7 percig.
Ez a lépés segít, hogy a zöldségek egy kicsit karamellizálódjanak, így gazdagabb ízt kapnak.
Szórd meg curry porral, majd öntsd rá a vizet és a szójaszószt. Add hozzá a sáfrányt is, és alaposan keverd el.
A sáfrány különleges ízt és színt ad az ételnek, de ügyelj arra, hogy ne tedd túl sokat, mert erős íze van.
Fedd le az edényt, és főzd az ételt alacsony lángon 40-50 percig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.
A lassú főzés segít, hogy a hús puha és szaftos legyen, miközben a zöldségek megőrzik a roppanós állagukat.
Tálald friss korianderrel díszítve. A curry-s Nikujaga remekül illik egy adag főtt rizshez.
A koriander friss, citrusos íze tökéletesen kiegészíti a curry gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.