Curry-s Nikujaga tálalva, gazdag fűszeres curry szósszal és friss korianderrel

Curry-s Nikujaga

A Nikujaga egy klasszikus japán étel, amit hagyományosan marhahússal, burgonyával és szójaszószban készítenek. Az étel a japán háziasszonyok egyik kedvenc fogása, mivel könnyen elkészíthető, tápláló és ízletes. A curry-s változat, amit most bemutatunk, egy különleges csavart ad az ételnek, miközben megőrzi az eredeti Nikujaga gazdag ízvilágát. A curry, a szójaszósz és a sáfrány egy különleges, fűszeres szószt alkotnak, amit a friss koriander még izgalmasabbá tesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 10 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Marhahús
2 db Sárgarépa
1 db Póréhagyma
2 ek. Curry por
4 db Krumpli
3 ek. Szójaszósz
500 ml Víz
1 csipet Sáfrány
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra. A sárgarépát, póréhagymát és krumplit hámozd meg, majd vágd fel őket egyenlő darabokra.

    A hús vágásakor ügyelj arra, hogy a csíkok vékonyak legyenek, hogy gyorsabban átsüljenek és finom textúrát adjanak.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, és kezdd el pirítani a marhahúst, amíg a hús minden oldala enyhén megpirul.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a hús egyenletesen piruljon. Ha szükséges, dolgozz több adagban.

    3

    Add hozzá a sárgarépát, póréhagymát és a krumplit, és keverd őket össze a hússal. Pirítsd őket 5-7 percig.

    Ez a lépés segít, hogy a zöldségek egy kicsit karamellizálódjanak, így gazdagabb ízt kapnak.

    4

    Szórd meg curry porral, majd öntsd rá a vizet és a szójaszószt. Add hozzá a sáfrányt is, és alaposan keverd el.

    A sáfrány különleges ízt és színt ad az ételnek, de ügyelj arra, hogy ne tedd túl sokat, mert erős íze van.

    5

    Fedd le az edényt, és főzd az ételt alacsony lángon 40-50 percig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.

    A lassú főzés segít, hogy a hús puha és szaftos legyen, miközben a zöldségek megőrzik a roppanós állagukat.

    6

    Tálald friss korianderrel díszítve. A curry-s Nikujaga remekül illik egy adag főtt rizshez.

    A koriander friss, citrusos íze tökéletesen kiegészíti a curry gazdag ízét.