A csirkét először sózd és borsozd, majd forgasd meg először lisztben, majd tojásban, végül a zsemlemorzsában.
A panírozás során ügyelj arra, hogy minden egyes szeletet egyenletesen boríts be a morzsával, így a hús ropogós lesz.
A csirkét egy serpenyőben, forró olajban süsd ki 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ne rakd túlzsúfoltra a serpenyőt, hogy a csirke szépen egyenletesen átsülethessen.
Közben a zöldségeket vágd fel apró kockákra, majd az olívaolajon pirítsd meg őket egy másik serpenyőben.
A zöldségek nemcsak ízesítik az ételt, hanem színesebbé is teszik, így érdemes variálni a felhasznált zöldségeket.
Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a kész curry pasztát és 1-2 evőkanál szójaszószt. Keverd jól össze, majd főzd még 5 percig.
Ha szeretnéd sűrűbbé tenni a szószt, egy kis tejszínt is adhatunk hozzá.
A tojásokat verd fel, majd egy kis serpenyőben, a curry zöldségekkel együtt, keverd össze, és süsd 3-4 percig, amíg a tojás meg nem szilárdul.
A tojást ne süsd túl, hogy ne legyen kemény, a frittata jellegű állag legyen a cél.
A kész curry-zöldséges szószt tálald a ropogós csirke mellett, és szórd meg friss korianderrel.
A koriander friss, citrusos íze kiemeli a curry és a csirke ízét, így érdemes bőségesen szórni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.