Curry-zöldséges katsudon csirke, ropogós tésztában, friss korianderrel tálalva

Curry-zöldséges katsudon

A katsudon egy tradicionális japán étel, amelynek egyik legnépszerűbb változata a curry-zöldséges katsudon. A curry és a friss zöldségek kombinációja gazdag ízvilágot ad a ropogós csirke mellett. Eredetileg egy egyszerű, házias étel volt, amelyet gyorsan el lehetett készíteni, de ma már számos változatban kapható. Az étel alapja a panírozott és sült csirke, amit curry szósszal és friss zöldségekkel tálalnak. Tökéletes étkezés családi összejövetelekre vagy egy egyszerű hétköznapi vacsorára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Csirke (filézett, kicsontozott)
200 g Katsudon tészta (panírozáshoz: gluténmentes liszt, tojás, gluténmentes zsemlemorzsa)
200 g Zöldségek (pl. sárgarépa, cukkini, burgonya)
3 ek. Kész curry paszta
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Szójaszósz
2 db Tojás
1 ek. Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét először sózd és borsozd, majd forgasd meg először lisztben, majd tojásban, végül a zsemlemorzsában.

    A panírozás során ügyelj arra, hogy minden egyes szeletet egyenletesen boríts be a morzsával, így a hús ropogós lesz.

    2

    A csirkét egy serpenyőben, forró olajban süsd ki 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne rakd túlzsúfoltra a serpenyőt, hogy a csirke szépen egyenletesen átsülethessen.

    3

    Közben a zöldségeket vágd fel apró kockákra, majd az olívaolajon pirítsd meg őket egy másik serpenyőben.

    A zöldségek nemcsak ízesítik az ételt, hanem színesebbé is teszik, így érdemes variálni a felhasznált zöldségeket.

    4

    Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a kész curry pasztát és 1-2 evőkanál szójaszószt. Keverd jól össze, majd főzd még 5 percig.

    Ha szeretnéd sűrűbbé tenni a szószt, egy kis tejszínt is adhatunk hozzá.

    5

    A tojásokat verd fel, majd egy kis serpenyőben, a curry zöldségekkel együtt, keverd össze, és süsd 3-4 percig, amíg a tojás meg nem szilárdul.

    A tojást ne süsd túl, hogy ne legyen kemény, a frittata jellegű állag legyen a cél.

    6

    A kész curry-zöldséges szószt tálald a ropogós csirke mellett, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss, citrusos íze kiemeli a curry és a csirke ízét, így érdemes bőségesen szórni.