Dal Baati Rajasthan specialitás, toor dal és basmati rizs tálalva pirított tökmaggal és friss korianderrel

Dal Baati Rajasthan specialitás

A Dal Baati Rajasthan egy hagyományos indiai étel, amelyet különösen Rajasthan államban fogyasztanak. Az étel alappillérei a toor dal (sárgaborsó) és a basmati rizs, melyeket fűszeres és ínycsiklandó öntettel készítenek. A pirított tökmagok és a ghee hozzáadása gazdagítja az ételt, és extra textúrát ad. Ezt az ételt a rajasthani kultúrában gyakran tálalják ünnepi alkalmakkor. A Dal Baati recept egy igazi indiai klasszikus, amely minden étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 55 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 csésze Toor dal (sárgaborsó)
1 csésze Basmati rizs
2 ek. Tökmag
2 ek. Ghee (clarified butter)
8 db Curry levelek
1 tk. Kömény
0.5 tk. Fekete bors
2 ág Friss koriander
1 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A toor dal-t alaposan öblítsd le, és főzd meg 4 csésze vízben, amíg megpuhul, körülbelül 20-30 percig.

    A toor dalot gyorsan megfőzhetjük, ha előző este áztatjuk vízben.

    2

    Miközben a dal fő, készítsd elő a basmati rizst. Az olívaolajban pirítsd meg a rizst 2-3 percig, majd add hozzá 2 csésze vízhez. Főzd meg 10-15 perc alatt.

    A rizst előpirítva még illatosabbá és ízletesebbé teheted. Ne keverd túl, hogy a rizs ne törjön össze.

    3

    A kész dalba adj hozzá köményt, fekete borsot, curry leveleket, és forrald össze. Hozzáadhatsz egy kis sót is, hogy még ízesebb legyen.

    A curry levelek intenzív aromát adnak a dalnak, de vigyázz, ne főzd túl, hogy a friss ízek megmaradjanak.

    4

    A ghee-t egy serpenyőben melegítsd meg, majd pirítsd benne a tökmagokat, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A ghee-től a tökmagok íze gazdagabbá válik, és a pirított tökmagok extra textúrát adnak az ételhez.

    5

    A kész dalba öntsd bele a pirított tökmagokat és a ghee-t. Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A friss koriander egy kis frissességet ad az ételnek és szép színt is kölcsönöz neki.

    6

    Tálald a dal-t a basmati rizzsel és a pirított tökmaggal. Ezt a tradicionális rajasthani ételt fogyaszd melegen.

    Ezt az ételt bátran tálalhatod akár roti vagy naan mellett is, hogy teljesebbé tedd az étkezést.