A toor dal-t alaposan öblítsd le, és főzd meg 4 csésze vízben, amíg megpuhul, körülbelül 20-30 percig.
A toor dalot gyorsan megfőzhetjük, ha előző este áztatjuk vízben.
Miközben a dal fő, készítsd elő a basmati rizst. Az olívaolajban pirítsd meg a rizst 2-3 percig, majd add hozzá 2 csésze vízhez. Főzd meg 10-15 perc alatt.
A rizst előpirítva még illatosabbá és ízletesebbé teheted. Ne keverd túl, hogy a rizs ne törjön össze.
A kész dalba adj hozzá köményt, fekete borsot, curry leveleket, és forrald össze. Hozzáadhatsz egy kis sót is, hogy még ízesebb legyen.
A curry levelek intenzív aromát adnak a dalnak, de vigyázz, ne főzd túl, hogy a friss ízek megmaradjanak.
A ghee-t egy serpenyőben melegítsd meg, majd pirítsd benne a tökmagokat, amíg aranybarnák nem lesznek.
A ghee-től a tökmagok íze gazdagabbá válik, és a pirított tökmagok extra textúrát adnak az ételhez.
A kész dalba öntsd bele a pirított tökmagokat és a ghee-t. Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.
A friss koriander egy kis frissességet ad az ételnek és szép színt is kölcsönöz neki.
Tálald a dal-t a basmati rizzsel és a pirított tökmaggal. Ezt a tradicionális rajasthani ételt fogyaszd melegen.
Ezt az ételt bátran tálalhatod akár roti vagy naan mellett is, hogy teljesebbé tedd az étkezést.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.