Dhokla pizza, fűszeres tésztával és zöldségekkel, friss bazsalikommal

Dhokla pizza

A dhokla pizza egy különleges, indiai ihletésű étel, amely ötvözi a tradicionális indiai dhokla tésztáját és a klasszikus pizzát. A dhokla alapja egy könnyű, pörkölt rizses tészta, amely rendkívül ízletes és könnyed. A pizzát gazdag zöldségekkel és sajttal töltjük meg, hogy egy igazán ínycsiklandó ételt készíthessünk, amely egy új, egzotikus ízt ad a pizzák világához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Dhokla liszt (gram liszt)
100 ml Joghurt
7 g Vízi élesztő
1 tk.
2 ek. Olaj
1 tk. Cukor
1 tk. Fűszerkeverék (pl. garam masala, kurkuma)
150 g Friss zöldségek (pl. paradicsom, paprika, hagyma)
100 g Sajt (reszelt mozzarella vagy cheddar)
3 ek. Szósz (pl. pizza szósz vagy paradicsomszósz)
1 ek. Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A dhokla lisztet egy tálba tedd, és adj hozzá joghurtot, vizet, élesztőt, sót, cukrot, fűszereket. Keverd simára, majd hagyd pihenni 15-20 percig, hogy a tészta megkeljen.

    A tészta legyen egy kicsit ragacsos, de nem túl folyós. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    2

    A pihenő tésztát egyenletesen oszd el egy pizzás formában, és simítsd el a tetejét.

    Használj sütőpapírt, hogy a tészta ne ragadjon le a formába.

    3

    A tésztát előmelegített sütőben süsd 10-15 percig 180°C-on, amíg meg nem szilárdul és aranybarna nem lesz.

    Figyeld a tésztát, hogy ne égjen meg a széle, de közben puhán maradjon.

    4

    Amíg a tészta sül, vágd fel a zöldségeket, és reszeld le a sajtot.

    A zöldségeket apróra vágva jobban illeszkednek a pizzához, és egyenletesebb lesz a tálalás.

    5

    Amikor a tészta megsült, vedd ki a sütőből, és kenj rá pizzaszószt, majd helyezd rá a zöldségeket és a reszelt sajtot.

    A pizzaszósz helyett paradicsomszószt is használhatsz, ha friss ízt szeretnél.

    6

    Süsd vissza a pizzát a sütőbe még 5-7 percre, hogy a sajt megolvadjon és a zöldségek megpuhuljanak.

    Ha szeretnéd, a végén egy kis bazsalikomot is szórhatsz a tetejére, hogy még frissebb íze legyen.

    7

    A kész dhokla pizzát szeleteld fel, és tálald melegen.

    A dhokla pizza tökéletes a családi vacsorákhoz vagy különleges alkalmakkor is.