A dhokla lisztet egy tálba tedd, és adj hozzá joghurtot, vizet, élesztőt, sót, cukrot, fűszereket. Keverd simára, majd hagyd pihenni 15-20 percig, hogy a tészta megkeljen.
A tészta legyen egy kicsit ragacsos, de nem túl folyós. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.
A pihenő tésztát egyenletesen oszd el egy pizzás formában, és simítsd el a tetejét.
Használj sütőpapírt, hogy a tészta ne ragadjon le a formába.
A tésztát előmelegített sütőben süsd 10-15 percig 180°C-on, amíg meg nem szilárdul és aranybarna nem lesz.
Figyeld a tésztát, hogy ne égjen meg a széle, de közben puhán maradjon.
Amíg a tészta sül, vágd fel a zöldségeket, és reszeld le a sajtot.
A zöldségeket apróra vágva jobban illeszkednek a pizzához, és egyenletesebb lesz a tálalás.
Amikor a tészta megsült, vedd ki a sütőből, és kenj rá pizzaszószt, majd helyezd rá a zöldségeket és a reszelt sajtot.
A pizzaszósz helyett paradicsomszószt is használhatsz, ha friss ízt szeretnél.
Süsd vissza a pizzát a sütőbe még 5-7 percre, hogy a sajt megolvadjon és a zöldségek megpuhuljanak.
Ha szeretnéd, a végén egy kis bazsalikomot is szórhatsz a tetejére, hogy még frissebb íze legyen.
A kész dhokla pizzát szeleteld fel, és tálald melegen.
A dhokla pizza tökéletes a családi vacsorákhoz vagy különleges alkalmakkor is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.