Főzz le egy adag erős espresso kávét, majd tedd félre, hogy kissé kihűljön.
A kávé erősségét a saját ízlésedhez igazíthatod. Használhatsz dupla adagot is, ha intenzívebb ízt szeretnél.
Egy kis edényben melegítsd fel a tejet, de ne forrald fel, majd habosítsd fel egy tejhabosítóval vagy kézi habverővel.
A tejhabosításhoz a zsírosabb tej adja a legjobb eredményt. Ha nincs tejhabosítód, egy befőttesüvegben is felrázhatod a tejet, majd a mikróban melegítve stabilabb habot kapsz.
Öntsd a diólikőrt és a mézet egy nagy csészébe, majd add hozzá az őrölt diót.
Ha nincs diólikőröd, helyettesítheted dió sziruppal vagy egy kevés dió aromával.
Öntsd rá a friss espresso kávét, majd óvatosan keverd össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.
Ügyelj arra, hogy a kávé ne legyen túl forró, mert az tönkreteheti a tejhabot.
Lassan öntsd hozzá a habosított tejet, hogy egy réteges hatást érj el.
A tej kiöntésekor egy kanalat tarts a kávé fölé, így a tejhab a tetején marad, és szép réteges lesz a latte.
Ha szeretnéd, nyomj rá egy adag tejszínhabot, és szórd meg apróra vágott dióval a díszítéshez.
A tejszínhabot közvetlenül a tálalás előtt tedd a tetejére, hogy ne olvadjon el.
Tálald azonnal, forrón, és élvezd a selymes, diós latte különleges ízét.
Egy kis csipet fahéjjal még tovább fokozhatod az ízélményt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.