Doi Ilish fokhagymával tálalva, friss korianderrel

Doi Ilish fokhagymával

A Doi Ilish egy hagyományos bengáli étel, amelyet halból készítenek, joghurtos alapú szószban párolva. A fokhagyma és a gyömbér kombinációja gazdag ízt ad a halnak, miközben a joghurt krémes állagot kölcsönöz az ételnek. A bengáli konyha egyik legismertebb fogása, amely a helyi halászat gazdag hagyományait tükrözi. Az étel csípősségét a zöld chili adja, míg a joghurt enyhíti és egyensúlyba hozza az ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Ilish hal
200 ml Joghurt
5 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili
1 tk. Gyömbér
0.5 tk. Kurkumapor
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halakat tisztítsd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. A fokhagymát és a gyömbért pépesítsd össze egy mozsárban.

    A halak tisztítása gyorsabb, ha éles késsel dolgozol, és ügyelj arra, hogy a halak frissessége megmaradjon.

    2

    A joghurtot egy tálban keverd össze a pépesített fokhagymával, gyömbérrel, kurkumával, sóval és borssal.

    A joghurtot szobahőmérsékletűre hozd, hogy könnyebben elkeveredjenek benne a fűszerek.

    3

    A haldarabokat forró olajban süsd meg mindkét oldalon, amíg enyhén aranybarna színt nem kapnak.

    Ne süsd túl a halat, hogy megőrizze a puha húsát, de legyen szép ropogós a külseje.

    4

    A sült halakat tedd a joghurtos keverékbe, és jól keverd össze. Add hozzá a szeletelt zöld chilit is.

    Ha szereted a csípősebben, a zöld chili mennyiségét növelheted, vagy hozzáadhatsz egy kis chiliport is.

    5

    A halat a joghurtos fűszeres keverékben párold 10-15 percig alacsony lángon, amíg a fűszerek jól átjárják a halat.

    A párolás során ügyelj arra, hogy a joghurt ne forrjon túl, mert akkor összecsomósodhat.

    6

    A kész Doi Ilish fokhagymával tálald forrón, friss korianderrel díszítve.

    Tálaláskor rizst kínálhatsz mellé, hogy teljes étkezést kapj.