A halakat tisztítsd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. A fokhagymát és a gyömbért pépesítsd össze egy mozsárban.
A halak tisztítása gyorsabb, ha éles késsel dolgozol, és ügyelj arra, hogy a halak frissessége megmaradjon.
A joghurtot egy tálban keverd össze a pépesített fokhagymával, gyömbérrel, kurkumával, sóval és borssal.
A joghurtot szobahőmérsékletűre hozd, hogy könnyebben elkeveredjenek benne a fűszerek.
A haldarabokat forró olajban süsd meg mindkét oldalon, amíg enyhén aranybarna színt nem kapnak.
Ne süsd túl a halat, hogy megőrizze a puha húsát, de legyen szép ropogós a külseje.
A sült halakat tedd a joghurtos keverékbe, és jól keverd össze. Add hozzá a szeletelt zöld chilit is.
Ha szereted a csípősebben, a zöld chili mennyiségét növelheted, vagy hozzáadhatsz egy kis chiliport is.
A halat a joghurtos fűszeres keverékben párold 10-15 percig alacsony lángon, amíg a fűszerek jól átjárják a halat.
A párolás során ügyelj arra, hogy a joghurt ne forrjon túl, mert akkor összecsomósodhat.
A kész Doi Ilish fokhagymával tálald forrón, friss korianderrel díszítve.
Tálaláskor rizst kínálhatsz mellé, hogy teljes étkezést kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.