Ebi fry shichimi togarashival, ropogós garnélarák citrommal és shichimi togarashi fűszerrel

Ebi fry shichimi togarashival

Ebi fry, a japán konyha egyik kedvenc étke, amely a friss garnélarákot panírozva és ropogósra sütve tálalják. A shichimi togarashi, amely egy japán fűszerkeverék, gazdag ízt ad az ételnek, miközben a citromlé frissességet csempész a gazdag, ropogós ráknak. Ezt az ételt gyakran tálalják előételként, de főételként is tökéletes, ha rizs vagy saláta kíséri.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Főtt garnélarák
100 g Liszt
2 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
1 tk. Shichimi togarashi
0.5 tk.
500 ml Olaj
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélarákot alaposan tisztítsd meg, és húzd le a héját. Hagyd szárazra, hogy ne ragadjon a panír.

    A garnélarákot ha előre megtisztítod, gyorsabban elkészítheted a fogást.

    2

    Készíts három tálat: az egyikbe lisztet, a másikba felvert tojásokat, a harmadikba pedig zsemlemorzsát helyezz.

    Az összes hozzávalót előkészíteni segít abban, hogy a panírozás gyorsabban és zökkenőmentesebben menjen.

    3

    A garnélarákokat először a lisztbe mártsd, hogy minden oldala bevonódjon, majd a felvert tojásba, és végül a zsemlemorzsába.

    A panírozásnál ügyelj arra, hogy a ráknak minden része szépen bevonódjon, így a panír egyenletesen sül.

    4

    Egy serpenyőben forrósíts olajat közepes lángon, majd a panírozott garnélarákokat süsd 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A serpenyő olaja legyen elég forró, hogy a panír azonnal ropogósra süljön, de ne legyen túl forró, mert akkor könnyen megéghet.

    5

    A kész garnélarákokat egy papírtörlőre szedd, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.

    A papírtörlő segít felszívni a fölösleges olajat, így a ráknak ropogós marad a panírja.

    6

    A kész ebi fry-t szórd meg shichimi togarashival és locsold meg citromlével a tálalás előtt.

    A shichimi togarashi egy japán fűszerkeverék, amely gazdag ízeket ad az ételnek. Ha nem szereted a csípőset, csökkentsd a mennyiségét.

    7

    Tálald a garnélarákokat forrón, friss salátával, vagy rizst kínálhatsz mellé.

    A citromlé és a shichimi togarashi fűszeres íze jól illik a ropogós garnélarákhoz, így érdemes együtt tálalni.