BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0) ▼
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 200°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tepsit sĂŒtĆpapĂrral.
A sĂŒtĆ elĆmelegĂtĂ©se nagyon fontos a ropogĂłs vĂ©geredmĂ©nyhez. A sĂŒtĆpapĂr megakadĂĄlyozza, hogy a chips leragadjon.
Mosd meg az Ă©desburgonyĂĄt, Ă©s vĂ©kony szeletekre vĂĄgd (kb. 2-3 mm vastagsĂĄgĂșra).
A szeletek vastagsĂĄga kulcsfontossĂĄgĂș. Ha tĂșl vastagok, nem lesznek ropogĂłsak, ha tĂșl vĂ©konyak, könnyen megĂ©gnek. HasznĂĄlj mandolint a tökĂ©letes, egyenletes szeletekhez!
Egy tĂĄlban keverd össze az olĂvaolajat, a fĂŒstölt paprikĂĄt, a fokhagyma port, a sĂłt Ă©s a borsot. Forgasd meg benne az Ă©desburgonya szeleteket, hogy egyenletesen bevonja Ćket.
Ne spĂłrolj a fƱszerekkel! A fĂŒstölt paprika kĂŒlönleges Ăzt ad a chipsnek. Ăgyelj arra, hogy minden szeletet befedjen a fƱszeres olaj.
Helyezd az Ă©desburgonya szeleteket egy rĂ©tegben a tepsire, ĂŒgyelve arra, hogy ne fedjĂ©k egymĂĄst. SĂŒsd 15-20 percig, amĂg ropogĂłsak Ă©s aranybarnĂĄk lesznek.
Fontos, hogy a szeletek ne fedjĂ©k egymĂĄst, kĂŒlönben nem sĂŒlnek ropogĂłsra. Ha sok a szelet, inkĂĄbb sĂŒsd kĂ©t adagban. FĂ©lidĆben forgasd meg a szeleteket a mĂ©g egyenletesebb sĂŒtĂ©s Ă©rdekĂ©ben. Figyeld a sĂŒtĆt, mert könnyen megĂ©ghet!
AmĂg sĂŒl az Ă©desburgonya, kĂ©szĂtsd el a fƱszeres szĂłszt: keverd össze a görög joghurtot (vagy vegĂĄn alternatĂvĂĄt) a citromlĂ©vel, a chilipehellyel, Ă©s szĂłrd meg aprĂtott friss petrezselyemmel.
A szĂłszhoz hasznĂĄlj sƱrƱ görög joghurtot a legjobb ĂĄllagĂ©rt. A citromlĂ© frissessĂ©get ad a szĂłsznak. A chilipehely mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint ĂĄllĂtsd be. A szĂłszt elĆre is elkĂ©szĂtheted, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
Tålald az édesburgonya chipset egy tånyéron a fƱszeres szósszal. Az étel melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.
A chipset azonnal tĂĄlald, amint megsĂŒlt, hogy a legropogĂłsabb legyen. KĂnĂĄlhatsz mellĂ© mĂĄs mĂĄrtogatĂłsokat is, pĂ©ldĂĄul guacamole-t vagy salsĂĄt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.