Édesburgonya chips fƱszeres szĂłsszal tĂĄlalva

Édesburgonya chips fƱszeres szĂłsszal

Az Ă©desburgonya chips fƱszeres szĂłsszal egy modern Ă©s egĂ©szsĂ©ges alternatĂ­va a hagyomĂĄnyos chipsek helyett. Az Ă©desburgonya termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge tökĂ©letesen harmonizĂĄl a fƱszerekkel, mĂ­g a fƱszeres joghurtos szĂłsz frissessĂ©get Ă©s enyhe csĂ­pƑssĂ©get kölcsönöz az Ă©telnek. Ez a könnyƱ Ă©s tĂĄplĂĄlĂł snack ideĂĄlis vendĂ©gvĂĄrĂł, de egy hĂ©tvĂ©gi filmnĂ©zĂ©s mellĂ© is tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs. A recept egyszerƱsĂ©ge miatt kezdƑk szĂĄmĂĄra is ajĂĄnlott.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 g Édesburgonya
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 0.5 tk. Fokhagyma por
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 200 g Görög joghurt (vegĂĄn opciĂł)
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 0.5 tk. Chilipehely
⭕ 1 cs. Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 200°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tepsit sĂŒtƑpapĂ­rral.

    A sĂŒtƑ elƑmelegĂ­tĂ©se nagyon fontos a ropogĂłs vĂ©geredmĂ©nyhez. A sĂŒtƑpapĂ­r megakadĂĄlyozza, hogy a chips leragadjon.

    2

    Mosd meg az Ă©desburgonyĂĄt, Ă©s vĂ©kony szeletekre vĂĄgd (kb. 2-3 mm vastagsĂĄgĂșra).

    A szeletek vastagsĂĄga kulcsfontossĂĄgĂș. Ha tĂșl vastagok, nem lesznek ropogĂłsak, ha tĂșl vĂ©konyak, könnyen megĂ©gnek. HasznĂĄlj mandolint a tökĂ©letes, egyenletes szeletekhez!

    3

    Egy tĂĄlban keverd össze az olĂ­vaolajat, a fĂŒstölt paprikĂĄt, a fokhagyma port, a sĂłt Ă©s a borsot. Forgasd meg benne az Ă©desburgonya szeleteket, hogy egyenletesen bevonja Ƒket.

    Ne spĂłrolj a fƱszerekkel! A fĂŒstölt paprika kĂŒlönleges Ă­zt ad a chipsnek. Ügyelj arra, hogy minden szeletet befedjen a fƱszeres olaj.

    4

    Helyezd az Ă©desburgonya szeleteket egy rĂ©tegben a tepsire, ĂŒgyelve arra, hogy ne fedjĂ©k egymĂĄst. SĂŒsd 15-20 percig, amĂ­g ropogĂłsak Ă©s aranybarnĂĄk lesznek.

    Fontos, hogy a szeletek ne fedjĂ©k egymĂĄst, kĂŒlönben nem sĂŒlnek ropogĂłsra. Ha sok a szelet, inkĂĄbb sĂŒsd kĂ©t adagban. FĂ©lidƑben forgasd meg a szeleteket a mĂ©g egyenletesebb sĂŒtĂ©s Ă©rdekĂ©ben. Figyeld a sĂŒtƑt, mert könnyen megĂ©ghet!

    5

    AmĂ­g sĂŒl az Ă©desburgonya, kĂ©szĂ­tsd el a fƱszeres szĂłszt: keverd össze a görög joghurtot (vagy vegĂĄn alternatĂ­vĂĄt) a citromlĂ©vel, a chilipehellyel, Ă©s szĂłrd meg aprĂ­tott friss petrezselyemmel.

    A szĂłszhoz hasznĂĄlj sƱrƱ görög joghurtot a legjobb ĂĄllagĂ©rt. A citromlĂ© frissessĂ©get ad a szĂłsznak. A chilipehely mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­tsd be. A szĂłszt elƑre is elkĂ©szĂ­theted, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    6

    Tålald az édesburgonya chipset egy tånyéron a fƱszeres szósszal. Az étel melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.

    A chipset azonnal tĂĄlald, amint megsĂŒlt, hogy a legropogĂłsabb legyen. KĂ­nĂĄlhatsz mellĂ© mĂĄs mĂĄrtogatĂłsokat is, pĂ©ldĂĄul guacamole-t vagy salsĂĄt.