Édesburgonya chips fűszeres szósszal tálalva

Édesburgonya chips fűszeres szósszal

Az édesburgonya chips fűszeres szósszal egy modern és egészséges alternatíva a hagyományos chipsek helyett. Az édesburgonya természetes édessége tökéletesen harmonizál a fűszerekkel, míg a fűszeres joghurtos szósz frissességet és enyhe csípősséget kölcsönöz az ételnek. Ez a könnyű és tápláló snack ideális vendégváró, de egy hétvégi filmnézés mellé is tökéletes választás. A recept egyszerűsége miatt kezdők számára is ajánlott.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Édesburgonya
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Fokhagyma por
1 tk.
0.5 tk. Bors
200 g Görög joghurt (vegán opció)
1 ek. Citromlé
0.5 tk. Chilipehely
1 cs. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos a ropogós végeredményhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a chips leragadjon.

    2

    Mosd meg az édesburgonyát, és vékony szeletekre vágd (kb. 2-3 mm vastagságúra).

    A szeletek vastagsága kulcsfontosságú. Ha túl vastagok, nem lesznek ropogósak, ha túl vékonyak, könnyen megégnek. Használj mandolint a tökéletes, egyenletes szeletekhez!

    3

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a füstölt paprikát, a fokhagyma port, a sót és a borsot. Forgasd meg benne az édesburgonya szeleteket, hogy egyenletesen bevonja őket.

    Ne spórolj a fűszerekkel! A füstölt paprika különleges ízt ad a chipsnek. Ügyelj arra, hogy minden szeletet befedjen a fűszeres olaj.

    4

    Helyezd az édesburgonya szeleteket egy rétegben a tepsire, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást. Süsd 15-20 percig, amíg ropogósak és aranybarnák lesznek.

    Fontos, hogy a szeletek ne fedjék egymást, különben nem sülnek ropogósra. Ha sok a szelet, inkább süsd két adagban. Félidőben forgasd meg a szeleteket a még egyenletesebb sütés érdekében. Figyeld a sütőt, mert könnyen megéghet!

    5

    Amíg sül az édesburgonya, készítsd el a fűszeres szószt: keverd össze a görög joghurtot (vagy vegán alternatívát) a citromlével, a chilipehellyel, és szórd meg aprított friss petrezselyemmel.

    A szószhoz használj sűrű görög joghurtot a legjobb állagért. A citromlé frissességet ad a szósznak. A chilipehely mennyiségét ízlés szerint állítsd be. A szószt előre is elkészítheted, hogy az ízek összeérjenek.

    6

    Tálald az édesburgonya chipset egy tányéron a fűszeres szósszal. Az étel melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.

    A chipset azonnal tálald, amint megsült, hogy a legropogósabb legyen. Kínálhatsz mellé más mártogatósokat is, például guacamole-t vagy salsát.