Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése nagyon fontos a ropogós végeredményhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a chips leragadjon.
Mosd meg az édesburgonyát, és vékony szeletekre vágd (kb. 2-3 mm vastagságúra).
A szeletek vastagsága kulcsfontosságú. Ha túl vastagok, nem lesznek ropogósak, ha túl vékonyak, könnyen megégnek. Használj mandolint a tökéletes, egyenletes szeletekhez!
Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a füstölt paprikát, a fokhagyma port, a sót és a borsot. Forgasd meg benne az édesburgonya szeleteket, hogy egyenletesen bevonja őket.
Ne spórolj a fűszerekkel! A füstölt paprika különleges ízt ad a chipsnek. Ügyelj arra, hogy minden szeletet befedjen a fűszeres olaj.
Helyezd az édesburgonya szeleteket egy rétegben a tepsire, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást. Süsd 15-20 percig, amíg ropogósak és aranybarnák lesznek.
Fontos, hogy a szeletek ne fedjék egymást, különben nem sülnek ropogósra. Ha sok a szelet, inkább süsd két adagban. Félidőben forgasd meg a szeleteket a még egyenletesebb sütés érdekében. Figyeld a sütőt, mert könnyen megéghet!
Amíg sül az édesburgonya, készítsd el a fűszeres szószt: keverd össze a görög joghurtot (vagy vegán alternatívát) a citromlével, a chilipehellyel, és szórd meg aprított friss petrezselyemmel.
A szószhoz használj sűrű görög joghurtot a legjobb állagért. A citromlé frissességet ad a szósznak. A chilipehely mennyiségét ízlés szerint állítsd be. A szószt előre is elkészítheted, hogy az ízek összeérjenek.
Tálald az édesburgonya chipset egy tányéron a fűszeres szósszal. Az étel melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.
A chipset azonnal tálald, amint megsült, hogy a legropogósabb legyen. Kínálhatsz mellé más mártogatósokat is, például guacamole-t vagy salsát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.