Enchilada hagymával tálalva, tejföllel és korianderrel

Enchilada hagymával

Az enchilada a mexikói konyha egyik legismertebb étele, amelyet különféle töltelékekkel és ízekkel készítenek. Az étel alapja a tortillába tekert fűszeres csirkehús, amit sajt és zöldségek tesznek még gazdagabbá. A hagyma és chili hozzáadásával egy igazán pikáns ételt készíthetünk, amely tökéletes egy gyors vacsorához vagy ünnepi alkalmakra is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tortilla
400 g Csirkehús
2 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
3 db Paradicsom
2 db Chili
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 g Sajt
100 g Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg, majd szeleteld vékony csíkokra. A hagymát, fokhagymát és paprikát apróra vágd.

    Ha gyorsan szeretnéd, előre megfőzheted a csirkehúst, vagy használhatsz előre sült csirkehúst is.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert könnyen megéghet és keserű ízt adhat.

    3

    Add hozzá a paprikát és a szeletelt csirkehúst, majd pirítsd tovább 5-7 percig, hogy minden íz összeérjen.

    Ha szeretnéd, egy kis fűszerkeveréket is adhatsz hozzá, hogy még gazdagabb legyen az ízvilág.

    4

    A paradicsomot vágd fel apró kockákra, és add hozzá a keverékhez. Ha szeretnéd, egy kevés chilit is hozzáadhatsz a csípősség kedvéért.

    A paradicsom szaftos íze tökéletesen illik a többi hozzávalóhoz, de a chili mértékét ízlés szerint szabhatod.

    5

    A tortillákat melegítsd meg egy serpenyőben, majd töltsd meg őket a csirkehúsos keverékkel, és tekerd fel.

    A tortilla melegítése segít, hogy jobban megtartja a tölteléket, és könnyebben feltekerhető legyen.

    6

    Tedd a töltött tortillákat egy tálba, majd szórj rá reszelt sajtot. Tedd a tálat a sütőbe, és süsd 10-15 percig, amíg a sajt megolvad.

    A sajt megolvadása után érdemes egy kicsit hagyni a tortillákat a sütőben, hogy az ízek összeérjenek.

    7

    A tálalás előtt locsold meg tejföllel, és díszítsd friss korianderrel, majd tálald melegen.

    A tejföl frissességet ad a ételnek, és a koriander remekül illik a fűszeres ízekhez.