Escabeche olívabogyóval, csirkehússal, sárgarépával és fűszerekkel

Escabeche olívabogyóval

Az escabeche egy hagyományos mediterrán étel, amelyet sokféle zöldséggel és hússal készítenek, leggyakrabban csirkehússal. Az étel főzőlébe gyakran kerül ecet, hogy savanykás, friss ízt adjon, amit az olívabogyó gazdagít. Az escabeche egy tökéletes étel a nyári hónapokban, mivel könnyed, fűszeres és friss. Képzeld el, ahogy az olívabogyó és a zöldségek keverednek a csirkehússal, miközben az étel illata betölti a konyhát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (comb vagy mell)
100 g Olívabogyó
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
100 ml Fehérborecet
3 ek. Olívaolaj
2 db Sárgarépa
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 db Babérlevél
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg a csirkehúst minden oldalról.

    A csirkehús előpirítása gazdagítja az ízeket és segít elérni a kívánt ropogós textúrát.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A sárgarépát hámozd meg és vágd karikákra.

    A sárgarépát karikákra vágva gyorsabban megpuhul, és egyenletesebben áthatják az ízek.

    3

    Amikor a csirke minden oldalát megpirítottad, tedd félre, majd ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a hagymát és fokhagymát.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a sárgarépát, az olívabogyót, a babérlevelet, köményt, fehérborecetet és egy kevés vizet. Keverd jól össze, és főzd alacsony lángon 10-15 percig.

    Az ecet enyhén savanyú ízt ad, de ha túl erős, egy kis cukorral finomíthatod.

    5

    Amikor a zöldségek megpuhultak, tedd vissza a csirkehúst a serpenyőbe, és főzd még 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A csirke jól átveszi a fűszereket, így fontos, hogy legalább 10 percig együtt főzze a zöldségekkel.

    6

    Tálald a kész escabechét friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet és egy kis citrusos ízt ad a fogásnak.