A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg a csirkehúst minden oldalról.
A csirkehús előpirítása gazdagítja az ízeket és segít elérni a kívánt ropogós textúrát.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A sárgarépát hámozd meg és vágd karikákra.
A sárgarépát karikákra vágva gyorsabban megpuhul, és egyenletesebben áthatják az ízek.
Amikor a csirke minden oldalát megpirítottad, tedd félre, majd ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a hagymát és fokhagymát.
Ne pirítsd túl a hagymát, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a sárgarépát, az olívabogyót, a babérlevelet, köményt, fehérborecetet és egy kevés vizet. Keverd jól össze, és főzd alacsony lángon 10-15 percig.
Az ecet enyhén savanyú ízt ad, de ha túl erős, egy kis cukorral finomíthatod.
Amikor a zöldségek megpuhultak, tedd vissza a csirkehúst a serpenyőbe, és főzd még 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A csirke jól átveszi a fűszereket, így fontos, hogy legalább 10 percig együtt főzze a zöldségekkel.
Tálald a kész escabechét friss korianderrel díszítve.
A koriander frissességet és egy kis citrusos ízt ad a fogásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.