Espetada barbecue mártással, grillezett marhahússal és zöldségekkel tálalva

Espetada barbecue mártással

Az Espetada a portugál konyha egyik legismertebb grill étke, amelyet általában tűzön sült húsokkal és friss zöldségekkel készítenek. A hagyományos receptet barbecue szósszal modernizálták, hogy még gazdagabbá váljon az íze. Az étel eredete a portugál Madeira szigetére vezethető vissza, ahol a húsokat nyársra húzva, grillezve tálalták. Képzeld el, ahogy az espeta füstje átszövi a nyári estét, miközben a grillezett hús illata betölti a kertet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. bélszín)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Citromlé
100 ml Barbecue szósz
1 db Pipacs paprika
1 db Zöld paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd nagyobb kockákra, ügyelve arra, hogy egyforma méretűek legyenek a húskockák, így egyenletesen sülnek.

    A hús minél frissebb, annál jobb lesz az espedata. Ha van időd, előző nap is bepácolhatod.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát és a paprikákat szeleteld fel. Külön szedjél fel mindent, hogy könnyen fel tudjad húzni a nyársra.

    A hagymát ne vágd túl apróra, hogy ne essen szét a nyárson, mikor sütöd.

    3

    Az olívaolajat keverd el a sóval, borssal, citromlével és egy kevés barbecue szósszal. A húsdarabokat ebben a pácban hagyd állni 30 percig.

    A pácot mindig alaposan keverd el, hogy minden húsdarab egyenletesen be legyen vonva.

    4

    Miután a hús a pácban megpihent, húzd fel felváltva a húskockákat és a zöldségeket a nyársra.

    A hús és a zöldségek közötti elosztás segít, hogy a hús ne száradjon ki, és a zöldségek is átjárják a húst.

    5

    A nyársakat helyezd a grillre, és közepes lángon süsd 10-12 percig, időnként forgatva, hogy egyenletesen süljön.

    A grillt érdemes előmelegíteni, hogy a hús gyorsan megpiruljon, miközben szaftos marad.

    6

    Miután a hús megpuhult és szépen megpirult, locsold meg a maradék barbecue szósszal, majd tálald az espetadát.

    A barbecue szósz extra ízt ad a húsnak, és még ínycsiklandóbbá teszi a fogást.