A marhahúst vágd nagyobb kockákra, ügyelve arra, hogy egyforma méretűek legyenek a húskockák, így egyenletesen sülnek.
A hús minél frissebb, annál jobb lesz az espedata. Ha van időd, előző nap is bepácolhatod.
A vöröshagymát, fokhagymát és a paprikákat szeleteld fel. Külön szedjél fel mindent, hogy könnyen fel tudjad húzni a nyársra.
A hagymát ne vágd túl apróra, hogy ne essen szét a nyárson, mikor sütöd.
Az olívaolajat keverd el a sóval, borssal, citromlével és egy kevés barbecue szósszal. A húsdarabokat ebben a pácban hagyd állni 30 percig.
A pácot mindig alaposan keverd el, hogy minden húsdarab egyenletesen be legyen vonva.
Miután a hús a pácban megpihent, húzd fel felváltva a húskockákat és a zöldségeket a nyársra.
A hús és a zöldségek közötti elosztás segít, hogy a hús ne száradjon ki, és a zöldségek is átjárják a húst.
A nyársakat helyezd a grillre, és közepes lángon süsd 10-12 percig, időnként forgatva, hogy egyenletesen süljön.
A grillt érdemes előmelegíteni, hogy a hús gyorsan megpiruljon, miközben szaftos marad.
Miután a hús megpuhult és szépen megpirult, locsold meg a maradék barbecue szósszal, majd tálald az espetadát.
A barbecue szósz extra ízt ad a húsnak, és még ínycsiklandóbbá teszi a fogást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.