A sertéshúst vágd 3-4 cm-es kockákra. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a reszelt fokhagymát, a sót, a borsot és a citrom levét. Tedd a húskockákat a pácba, és hagyd legalább 30 percig pihenni.
Ha több időd van, pihentesd a húst egy-két órán át, hogy az ízek jobban átjárják.
A zöldségeket (paprikákat és vöröshagymát) vágd fel kb. 2 cm-es darabokra. A fapálcákat áztasd vízbe 15-20 percre, hogy ne égjenek meg a grillezés során.
Ha gyorsan szeretnél haladni, készítheted a zöldségeket és húst előre, hogy csak összeszúrkálás legyen hátra a grillezéshez.
Kezdj el felfűzni a fapálcákra a sertéshúst és a zöldségeket felváltva. Ügyelj arra, hogy ne tömd túl a pálcákat, hogy a hús egyenletesen átsüljön.
A fűzést érdemes lazán végezni, hogy a hő áramlása könnyen átjárja a húst.
Melegíts elő egy grillt vagy grillserpenyőt közepes hőmérsékletre. Helyezd a felfűzött espetadákat a grillre, és süsd meg minden oldalát 4-5 percig, amíg szépen megpirulnak.
A húskockák méretétől függően a grillezési idő változhat, ügyelj, hogy ne száradjon ki a hús, hanem szaftos maradjon.
Tálald az espetadát friss petrezselyemmel megszórva, és citromszeletekkel díszítve.
A citrom friss íze remekül kiegészíti a hús és zöldségek fűszeres aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.