Espetada sertéshússal és fokhagymával grillezve, friss petrezselyemmel és citromszeletekkel tálalva

Espetada sertéshússal és fokhagymával

Az espetada egy tradicionális portugál étel, amely eredetileg a szigetvilág déli partvidékéről származik. A húsokat és zöldségeket fapálcákra fűzik, majd grillezik, így egy egyszerű, de ínycsiklandó ételt hozva létre. Az espetada igazi ínycsiklandó fogás, amely a grillezés során füstös aromákat kap. A fokhagymás citromos pác hozzáadása különleges ízt ad a sertéshúsnak. Az espetada könnyedén variálható, és tökéletes választás családi összejövetelekre, vagy egy gyors nyári vacsorához.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (karaj vagy comb)
4 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 db Citrom
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Piros paprika
1 db Zöld paprika
1 db Vöröshagyma
6 db Fapálca (grillezéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd 3-4 cm-es kockákra. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a reszelt fokhagymát, a sót, a borsot és a citrom levét. Tedd a húskockákat a pácba, és hagyd legalább 30 percig pihenni.

    Ha több időd van, pihentesd a húst egy-két órán át, hogy az ízek jobban átjárják.

    2

    A zöldségeket (paprikákat és vöröshagymát) vágd fel kb. 2 cm-es darabokra. A fapálcákat áztasd vízbe 15-20 percre, hogy ne égjenek meg a grillezés során.

    Ha gyorsan szeretnél haladni, készítheted a zöldségeket és húst előre, hogy csak összeszúrkálás legyen hátra a grillezéshez.

    3

    Kezdj el felfűzni a fapálcákra a sertéshúst és a zöldségeket felváltva. Ügyelj arra, hogy ne tömd túl a pálcákat, hogy a hús egyenletesen átsüljön.

    A fűzést érdemes lazán végezni, hogy a hő áramlása könnyen átjárja a húst.

    4

    Melegíts elő egy grillt vagy grillserpenyőt közepes hőmérsékletre. Helyezd a felfűzött espetadákat a grillre, és süsd meg minden oldalát 4-5 percig, amíg szépen megpirulnak.

    A húskockák méretétől függően a grillezési idő változhat, ügyelj, hogy ne száradjon ki a hús, hanem szaftos maradjon.

    5

    Tálald az espetadát friss petrezselyemmel megszórva, és citromszeletekkel díszítve.

    A citrom friss íze remekül kiegészíti a hús és zöldségek fűszeres aromáját.