A sertĂ©shĂșst vĂĄgd 3-4 cm-es kockĂĄkra. Egy tĂĄlban keverd össze az olĂvaolajat, a reszelt fokhagymĂĄt, a sĂłt, a borsot Ă©s a citrom levĂ©t. Tedd a hĂșskockĂĄkat a pĂĄcba, Ă©s hagyd legalĂĄbb 30 percig pihenni.
Ha több idĆd van, pihentesd a hĂșst egy-kĂ©t ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy az Ăzek jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk.
A zöldsĂ©geket (paprikĂĄkat Ă©s vöröshagymĂĄt) vĂĄgd fel kb. 2 cm-es darabokra. A fapĂĄlcĂĄkat ĂĄztasd vĂzbe 15-20 percre, hogy ne Ă©gjenek meg a grillezĂ©s sorĂĄn.
Ha gyorsan szeretnĂ©l haladni, kĂ©szĂtheted a zöldsĂ©geket Ă©s hĂșst elĆre, hogy csak összeszĂșrkĂĄlĂĄs legyen hĂĄtra a grillezĂ©shez.
Kezdj el felfƱzni a fapĂĄlcĂĄkra a sertĂ©shĂșst Ă©s a zöldsĂ©geket felvĂĄltva. Ăgyelj arra, hogy ne tömd tĂșl a pĂĄlcĂĄkat, hogy a hĂșs egyenletesen ĂĄtsĂŒljön.
A fƱzĂ©st Ă©rdemes lazĂĄn vĂ©gezni, hogy a hĆ ĂĄramlĂĄsa könnyen ĂĄtjĂĄrja a hĂșst.
MelegĂts elĆ egy grillt vagy grillserpenyĆt közepes hĆmĂ©rsĂ©kletre. Helyezd a felfƱzött espetadĂĄkat a grillre, Ă©s sĂŒsd meg minden oldalĂĄt 4-5 percig, amĂg szĂ©pen megpirulnak.
A hĂșskockĂĄk mĂ©retĂ©tĆl fĂŒggĆen a grillezĂ©si idĆ vĂĄltozhat, ĂŒgyelj, hogy ne szĂĄradjon ki a hĂșs, hanem szaftos maradjon.
TĂĄlald az espetadĂĄt friss petrezselyemmel megszĂłrva, Ă©s citromszeletekkel dĂszĂtve.
A citrom friss Ăze remekĂŒl kiegĂ©szĂti a hĂșs Ă©s zöldsĂ©gek fƱszeres aromĂĄjĂĄt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.