Étcsokis-kókuszos cannoli tálalva

Étcsokis-kókuszos cannoli

A cannoli, mint a szicíliai édességek királya, rengeteg variációban elkészíthető – az étcsokoládé és a kókusz párosítása különösen egzotikus és mégis otthonos hangulatot áraszt. Ahogy az étcsoki darabkák keverednek a krémes ricottával és a reszelt kókusz friss illata belengi a levegőt, valódi mediterrán nyár elevenedik meg a desszertes tányéron. A recept titka az, hogy a ricottát jól lecsepegtetjük, a csokoládét pedig finomra vágjuk, így a töltelék nem lesz túl tömény, mégis karakteres. A kókusz és csoki együttese különleges textúrát is ad a falatoknak. Ez az édesség ideális választás, ha valami nem mindennapi finomságot szeretnél készíteni egy nyári vacsora végére, egy baráti összejövetelre, vagy csak úgy, ha megjutalmaznád magad egy krémes kókuszos álommal.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
1120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Ricotta sajt
60 g Reszelt kókusz
60 g Étcsokoládé (apró darabokra vágva)
40 g Porcukor
1 tk. Vaníliakivonat
8 db Cannoli tészta
1 ek. Porcukor a szóráshoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy keverőtálban keverd össze a ricottát a porcukorral, amíg krémes és sima állagú lesz. Tipp: ha túl nedves a ricotta, szűrd le előtte egy textilen vagy szűrőn keresztül.

    A ricottát szobahőmérsékleten használd, hogy könnyebben keverhető legyen.

    2

    Add hozzá a reszelt kókuszt, az apróra vágott étcsokoládét és a vaníliakivonatot. Keverd alaposan össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon. Tipp: a csokoládéba keverhetsz egy kis narancshéjat is, ha különlegesebb ízre vágysz.

    A kókuszreszeléket enyhén piríthatod, hogy intenzívebb legyen az íze.

    3

    A tölteléket tedd habzsákba, majd hűtsd le 15 percre, hogy könnyebben kezelhető legyen. Tipp: a csokoládédarabkák lehűtve nem olvadnak el, így roppanósabb textúrát adnak.

    Ha nincs habzsákod, használhatsz egy zárható műanyag zacskót is, aminek levágod az egyik sarkát.

    4

    A cannoli héjakat óvatosan töltsd meg a lehűtött étcsokis-kókuszos krémmel mindkét végéről. Tipp: a megtöltött cannolit azonnal fogyaszd, hogy a tészta ropogós maradjon.

    A cannoli héjakat óvatosan kezeld, mert könnyen törnek.

    5

    Szórd meg a cannolik tetejét porcukorral, majd díszítsd kevés étcsokoládé forgáccsal vagy extra kókuszreszelékkel. Tipp: ha extra roppanós hatásra vágysz, szórd meg durvára vágott pörkölt mandulával is.

    A díszítéshez használhatsz színes cukorkákat vagy kandírozott gyümölcsöket is.

    6

    Tálald elegáns tányéron vagy desszertes tálcán, frissen, hidegen. Tipp: remekül illik mellé egy pohár kókusztejes kávé vagy egy könnyed espresso.

    Ha előre szeretnéd elkészíteni, a tölteléket tedd külön edénybe és a cannoli héjakat is tárold külön. Közvetlenül tálalás előtt töltsd meg a héjakat.