Falukorv stroganoff változatban, gazdag, krémes szószban, gombával és fokhagymával

Falukorv korv stroganoff változatban

A falukorv stroganoff változata a hagyományos stroganoff receptet ötvözi a magyar ízekkel. A falukorv helyettesíti a hagyományos marhahúst, miközben a gomba és a fokhagyma gazdagítja az étel ízét. Ezt az ételt sok családi ebéden tálalják, mivel gyorsan elkészíthető, mégis gazdag ízvilágot kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Falukorv (főtt kolbász)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
200 g Gomba
150 ml Tejföl
1 ek. Mustár
1 db Paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
100 ml Fehérbor
200 ml Zöldség alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A falukorvot (kolbászt) vágd fel szeletekre, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a kolbászszeleteket 5-7 percig, amíg szépen megpirulnak.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a kolbász szeletek egyenletesen piruljanak.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a gombát pedig szeleteld fel.

    A gombát nem szükséges túl apróra vágni, mert sütés közben összeesik.

    3

    A kolbászt vedd ki a serpenyőből, és tedd félre. A serpenyőben maradt zsiradékban pirítsd meg a hagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet és keserű lesz.

    4

    Add hozzá a gombát, és pirítsd további 5 percig, amíg a gomba kiengedi a levét, és enyhén megpirul.

    A gomba akkor lesz igazán finom, ha megpirul, így hagyd, hogy a folyadék teljesen elpárologjon.

    5

    Tedd vissza a kolbászt a serpenyőbe, majd öntsd hozzá a fehérbort és a zöldség alaplét. Hagyjad főzni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fehérbor savanykás íze remekül illik a kolbászhoz és a gombához.

    6

    Add hozzá a mustárt, sót és borsot, majd végül keverd bele a tejfölt. Hagyjad forrni még 5 percig, hogy a szósz sűrűsödjön.

    A tejföl hozzáadása adja meg a stroganoff krémességét, így ne hagyd ki.

    7

    Tálald melegen, és szórj rá egy kis friss petrezselymet, ha szeretnéd.

    A petrezselyem friss íze jól kiegészíti a gazdag, krémes szószt.