A falukorvot (kolbászt) vágd fel szeletekre, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a kolbászszeleteket 5-7 percig, amíg szépen megpirulnak.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a kolbász szeletek egyenletesen piruljanak.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a gombát pedig szeleteld fel.
A gombát nem szükséges túl apróra vágni, mert sütés közben összeesik.
A kolbászt vedd ki a serpenyőből, és tedd félre. A serpenyőben maradt zsiradékban pirítsd meg a hagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet és keserű lesz.
Add hozzá a gombát, és pirítsd további 5 percig, amíg a gomba kiengedi a levét, és enyhén megpirul.
A gomba akkor lesz igazán finom, ha megpirul, így hagyd, hogy a folyadék teljesen elpárologjon.
Tedd vissza a kolbászt a serpenyőbe, majd öntsd hozzá a fehérbort és a zöldség alaplét. Hagyjad főzni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fehérbor savanykás íze remekül illik a kolbászhoz és a gombához.
Add hozzá a mustárt, sót és borsot, majd végül keverd bele a tejfölt. Hagyjad forrni még 5 percig, hogy a szósz sűrűsödjön.
A tejföl hozzáadása adja meg a stroganoff krémességét, így ne hagyd ki.
Tálald melegen, és szórj rá egy kis friss petrezselymet, ha szeretnéd.
A petrezselyem friss íze jól kiegészíti a gazdag, krémes szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.