Falukorv mustárral és hagymával töltve, friss korianderrel tálalva

Falukorv mustárral és hagymával töltve

A falukorv mustárral és hagymával töltve egy klasszikus magyar étel, amely a fűszeres ízeket és a friss zöldségeket ötvözi egy ínycsiklandó fogásban. A mustár és hagyma töltelék gazdag ízvilágot ad a falukorvának, míg a koriander frissebbé és vonzóbbá teszi az ételt. Az étel a hagyományos falukorv készítését ötvözi az új ízekkel, és egy igazi különlegességet nyújt a családi vacsorákra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Falukorv (sertés)
2 db Vöröshagyma
2 ek. Mustár
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fűszeres só
1 tk. Fűszerkeverék (oregánó, kakukkfű)
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A falukorvát vágd fel hosszában, hogy kiszedd a belsejét. Ügyelj arra, hogy ne vágd túl vékonyra a hús külsejét, hogy ne essen szét.

    A falukorvát könnyen fel tudod vágni, ha először hűtőben pihenteted, így keményebb lesz a hús.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ha gyorsabban akarod a hagymát megpuhítani, adhatunk hozzá egy kevés vizet, hogy gyorsabban párolódjon.

    3

    Add hozzá a mustárt és a fűszeres sót, valamint a fűszerkeveréket (oregánó, kakukkfű), és keverd össze, majd hagyd egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

    A mustár erőteljes íze kiemeli a hús ízét, így biztosítja a megfelelő egyensúlyt a saláta és hús között.

    4

    Töltsd meg a falukorvát a mustáros hagymás keverékkel. Ügyelj arra, hogy a keverék jól eloszoljon a hús belsejében.

    Ha nem szeretnéd túl fűszeresnek a tölteléket, csökkentsd a mustár mennyiségét.

    5

    A töltött falukorvát tedd egy sütőedénybe, és locsold meg egy kis olívaolajjal. Fedd le alufóliával, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 45 percig.

    A fólia segít abban, hogy a hús ne száradjon ki sütés közben. Az utolsó 10 percre vedd le a fóliát, hogy a hús szép aranybarna legyen.

    6

    Tálalás előtt hagyd pihenni a falukorvát pár percig, majd szeleteld fel, és friss korianderrel díszítve tálald.

    A koriander frissessége igazán kiemeli a töltelék ízét, és szép színt ad a tálalásnak.